COAL laat punten liggen tegen TransvaliaZW

2

DSCN1568Op deze eerste van Februari moest Rvv COAL aantreden tegen Transvalia ZW. Deze twee teams staan altijd borg voor speciale wedstrijden maar wat dat is weet niemand. Dat deze wedstrijd door ging bevreemde heel veel mensen want op het slechtste veld van Rotterdam Zuid kon worden gevoetbald al lag het er erg slecht bij maar ja het kon net. Net na 14.00 uur werd er afgetrapt en was het Rvv COAL dat het initiatief had. Zo was er in de 6e minuut al een grote kans voor Danilo Soares maar zijn kopbal ging voorlangs. Niet veel later was het Sven Hagendijk die na een voorzet van Danilo Soares met een zweefduik de bal net naast kopte. Zo had Rvv COAL een veld overwicht en kwam keeper Kevin Goudriaan alleen aan de bal bij terugspeel ballen. Zo kwam Rvv COAL in de 19e minuut verdiend op voorsprong toen aanvoerder Sven Hagendijk hard inschoot vrij voor het doel na een goed genomen vrije bal van Suha Adiyaman waarbij de verdediging van Transvalia ZW niet wist waar de bal was maar Sven Hagendijk dus wel. Het bleef Rvv COAL dat de klok sloeg op het zeer slechte veld want ook het weer werkte niet mee want het ging regenen en het veld werd enkel maar zwaarder maar dat gold voor beide teams en was goed voetbal niet mogelijk. In de 35e minuut leek Transvalia ZW op gelijke hoogte te komen maar de scheidsrechter zag na een corner een overtreding op keeper Kevin Goudriaan en ging dit feestje niet door maar was wel een waarschuwing voor Rvv COAL. Al met al een matige voetbalwedstrijd en was de ruststand 1-0 in het voordeel van Rvv COAL.

De tweede helft was nog maar een minuut oud toen Transvalia ZW gevaarlijk was maar  Romario Bernadine de bal met gevaar voor een eigen doelpunt de bal net naast schoot. De volgende aanval was voor Rvv COAL maar leverde een vrije trap op die genomen werd door Almir Murati. De trainer had al diverse keren aan gegeven aan Almir Murati van schiet die bal over de grond (zeker met dit veld gevaarlijk) en dus zette hij zich achter de bal voor deze vrije trap. Maar in plaats van over de grond schoot hij de bal hoog en ging deze over de keeper in de winkelhaak in het doel vanaf 30 meter en dus leek de wedstrijd gespeeld gezien de eerste helft met een 2-0 stand. Met deze stand leek er geen vuiltje aan de lucht behalve een hagel en regen bui. Maar niet veel later kwam Transvalia ZW op 2-1 toen de verdediging van Rvv COAL slap optrad. Dan denk je dat Rvv COAL wel wakker was maar in plaats van het eigen spel te blijven spelen ging het met Transvalia  Zw mee en was Rvv COAL geen schim meer van het team wat in de eerste helft heer en meester was. Zo werd het in de 61e minuut 2-2 toen een voorzet van links van Transvalia ZW door iedereen van Rvv COAL werd gemist maar niet door de invaller van Transvalia Zw en zo werd de stand gelijk. Daarna werd het een wedstrijd van de grensrechters die veel moesten vlaggen voor buitenspel en de scheidsrechter van dienst hier alle vertrouwen in had terwijl het in veel gevallen van beide kanten het geen buitenspel was maar als een grensrechter van een team onterecht gaat vlaggen is het voor het andere team niet moeilijk om mee te doen. Zo dacht de grensrechter van Transvalia Zw een overtreding te hebben gezien tegen hun team waar de scheidrechter niet voor floot en dan steek je de vlag maar op terwijl het absoluut geen buitenspel was maar de matig leidende scheidsrechter floot toch wel en zo ging ook deze kans voor Rvv COAL verloren.

Nu is het makkelijk om het gelijkspel hierop te schuiven maar Rvv COAL was in de tweede helft geen schim meer van het team van de eerste helft en was meer bezig met de tegenstander dan met het eigen spel. Al met al 2 punten verlies tegen een matig spelende tegenstander maar de 2e periode titel is nog in zicht maar zal Rvv COAL wel hun eigen spel moeten spelen en niet dat van de tegenstander. Eerlijkheid gebied te zeggen dat deze wedstrijd eigenlijk niet gespeeld had moeten worden op een zeer slecht veld en nog eens regen tijdens de wedstrijd maar daar hadden beide teams last van. Op naar de volgende wedstrijd tegen DHZ dat tweede staat in deze periode met 3 punten verschil op Rvv COAL dus wil Rvv COAL nog recht hebben op een periode zal deze wedstrijd moeten worden gewonnen.

Opstelling COAL: Kevin Goudriaan, Louis Cabral, Nigel van der Wielen , Suha Adiyaman (Clifton Plet) ,Ferry Sla (Clif Melaria) ,Danilo Soares, Rudy van Rooyen , Almir Murati (Shamir Aniceta), Ahmed Said, Sven Hagendijk, Romario Bernadine

Overig Nieuws
2 Comments
  1. Bert Kamp zegt

    Ongelooflijk dat er een voorbeeld van mijn grensrechter wordt beschreven, Coal moet zich doodschamen als het verder gaat met deze grensrechter van jullie, echt een schande voor zo'n mooie club. Zal zijn naam maar niet vermelden, echter is hij altijd bij negativisme betrokken zo ook vandaag, schande.

  2. Peter Eshuis zegt

    hahaha, matig tegenstander zeggen jullie….Kijk eens in de spiegel.

Laat een antwoord achter