COAl begint nieuwe jaar met overwinning

0

sambabal-voorpagina-tekstVandaag was het weer zover dat er na de winterstop weer gevoetbald werd voor de competitie. Zo moest Rvv COAL weer de (kunstgras)wei in bij Victoria ’04 in Vlaardingen. Na alle oefenpotjes en een trainingskamp waren de spelers van Rvv COAL er weer klaar voor. Onder redelijk omstandigheden werd er even na 2 uur afgetrapt op het mooie complex van Victoria’04. De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Victoria ’04 en was het voor Rvv COAL maar goed dat Suha Adiyaman bij de les was bij de 2e paal na een scherp genomen corner die hij van de doellijn weg kopte.  Na deze corner werd Rvv COAL wakker want het ging beter spelen. Zo was het een strak genomen corner van Miguel Portas in de 12e minuut die door de inlopende Ahmed Said schitterende via de 2e paal werd binnengekopt en zo werd de stand 0-1 in het voordeel van Rvv COAL. Na dit doelpunt was het een leuke wedstrijd om te zien met aan beide zijde diverse kansen. In de 35e minuut was Rvv COAL dicht bij de 0-2 toen Rudy van Rooyen oog in oog met de keeper kwam te staan maar de keeper van Victoria’04 als winnaar uit de bus kwam. De laatste minuten van de 1e helft leverde een waar spektakel op waarbij Victoria ’04 op gelijke hoogte kwam na slecht weg werken van de bal door de verdediging van Rvv COAL waarbij de bal vanaf 16 meter buiten bereik van keeper Kevin Goudriaan werd binnen geschoten. Was wel een beetje vreemde situatie toen de bal door keeper Kevin Goudriaan achter het doel vandaan werd gehaald maar bleek er een gat in het net te zitten (niet goed gecontroleerd door de dienstdoende scheidsrechter). Zo leek de eerste helft te eindigen in een 1-1 stand maar Rvv COAL lag zich hier niet bij neer. Zo was er 2 minuten later een vrije trap voor Rvv COAL die snel genomen werd door Ferry Sla en de verdediging van Victoria ’04 niet alert genoeg was en de bal voor de voeten kwam van de jarige Ahmed Said die zijn verjaardag luister bij zette met zijn 2e doelpunt en zo Rvv COAL op 1-2 zette. Victoria ’04 kreeg nog een grote kans maar het was de andere jarige bij Rvv COAL keeper Kevin Goudriaan die deze kans onschadelijk maakte met zijn voet en zo werd de ruststand 1-2.

Na rust zoals verwacht gooide Victoria ’04 alle remmen los en zette Rvv COAL gelijk onder druk en was er ook een grote kans maar de vrije trap ging net naast de paal. Zo was Victoria ’04 het eerste kwartier van de 2e helft de betere ploeg maar Rvv COAL hield stand en kwam hierna onder de druk uit. Zo kreeg Rvv COAL 2 vrije trappen te nemen door Miguel Portas maar deze waren een beetje te scherp voor een echte kans. Dat het bij Victoria ’04 niet lukte was goed te merken want ze reageerde op alles en nog wat, wat zeker hun spel niet ten goede kwam. Rvv COAL bleef rustig en speelde hun eigen spel waarbij aanvoerder Sven Hagendijk ondanks alle pijntjes na wat overtredingen tegen hem de ploeg bleef motiveren. Dit leverde ook succes op toen na een rommelige situatie voor het doel van Victoria’04 kwam en Ahmed Said weer op het juiste plekje stond om doeltreffend af te ronden en de 1-3 tegen de touwen schoot. Victoria’04 gaf nog niet op en ging nog meer op de aanval spelen waarbij Suha Adiyaman de bal nog een keer van de lijn moest redden. Aan de andere kant had Rvv COAL nog recht op een penalty toen Rudy van Rooyen na een voorzet van Clifton Plet vrij voor de keeper een duw in de rug kreeg maar de scheidsrechter zag hier niets in. Zo eindigde deze wedstrijd in een  1-3 verdiende overwinning voor Rvv COAL en is de vooruitgang die verleden jaar is ingezet goed doorgezet en wordt het doel een periode wat zeker in de mogelijkheden ligt van dit team. Volgende week thuis tegen Transvalia ZW kan hierin een volgende stap worden gezet.

Opstelling COAL: Kevin Goudriaan, Louis Cabral, Nigel van der Wielen , Suha Adiyaman ,Ferry Sla (Danilo Soares), Rudy van Rooyen (Clif Melaria), Almir Murati (Clifton Plet) , Miguel Portas, Ahmed Said, Sven Hagendijk, Romario Bernadine

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter