COAL en Maasstad Tediro in evenwicht

0

coalDe laatste wedstrijd voor de winterstop voor Rvv COAL was tegen Maasstad Tediro aan de Oldegaarde. Na de regen van de afgelopen dagen was het eigenlijk een wonder dat deze wedstrijd door kon gaan als was het veld niet in een al te beste conditie. Het weer werkte wel mee want bij een zonnetje en een schrale wind werd er om 14.05 afgetrapt. Rvv COAL begon zeer matig aan dit duel en het was Maasstad Tediro dat in het begin de toon zette.

Al in de 2e minuut was het maar goed dat keeper Kevin Goudriaan wel bij de les was want hij lag in de weg bij een grote kans voor Maasstad Tediro. Na 5 minuten was Rvv COAL eindelijk een beetje wakker en was er een kleine kans voor Gerson Timas Rosario maar hij verprutste deze. Hierna werden vele duels uitgevochten op het middenveld waarbij na een gewonnen duel door Rvv COAL de bal bij Miguel Portas terecht kwam die een schot losliet op het doel van Maasstad Tediro waarbij de keeper de bal wegwerkte en deze voor Gerson Timas Rosario kwam die ook weer de keeper testte waarna hij deze ook pareerde maar nu kreeg Rudy van Rooyen de kans maar hij miste jammerlijk en dat allemaal in 1 aanval. Bij de tegenaanval was het wederom Kevin Goudriaan die de bal net over de lat wist te tikken. Het bleef een boeiend duel in de eerste helft al was goed spel niet mogelijk door het slechte veld en werd er door beide ploegen herhaaldelijk de lange bal gehanteerd.

Met nog 5 minuten in de eerste helft werd er op het middenveld door Rvv COAL slordig balverlies geleden en was Maastad Tediro snel in de omschakeling en de verdediging van Rvv COAL leed hierna nog slordig balverlies waarbij Kevin Goudriaan de bal naar het middenveld wist te werken maar net als in de eerste wedstrijd werd vanaf het middenveld (35 meter) de bal hoog over Kevin Goudriaan geschoten en net onder lat plofte de bal in het Rvv COAL doel dus 0-1. Rvv COAL was hierna van slag want bij de volgende aanval wilde de Rvv COAL verdediging de bal voetballend wegwerken maar op dit veld was dat onmogelijk en werd er weer balverlies geleden en kon Maastad Tediro uitlopen naar 0-2 en dat vlak voor rust en Maastad Tediro had nog meer plannen voor de rust. Maar gelukkig voor Rvv COAL werd het toch nog 1-2 nadat Gerson Timas Rosario op het middenveld een kopduel won (waarbij een speler van Maasstad Tediro een elleboog simuleerde) maar de uitstekend leidende scheidsrechter liet doorspelen en de bal bij Almir Murati kwam die Clifton Plet diep stuurde die je zo’n kans niet moet geven en zo was het toch nog voor rust een draaglijker stand voor Rvv COAL van 1-2 wat ook de ruststand was.

De tweede helft had Rvv COAL wat voordelen zoals een laagstaande zon en de wind in de rug. Toch was weer de eerste kans voor Maastad Tediro maar zij konden deze niet benutten. In de 48e minuut kreeg Rvv COAL een vrije trap te nemen in de persoon van Miguel Portas waarbij de bal bij de tweede paal werd geschoten maar de keeper van Maasstad Tediro de bal netjes naast wist te werken. In de volgende 20 minuten was er weinig te beleven want er werd door beide partijen weinig kansen gecreëerd want door het slechte veld was goed voetbal niet mogelijk .

Toch ging Rvv COAL voor de winst en zette nog meer druk op Maasstad Tediro dat in de tweede helft zich verder beperkte tot het verdedigen van de 1-2 voorsprong. Zo was het wederom een vrije trap van Miguel Portas waarbij de keeper door de laagstaande zon de bal laat zag maar Ahmed Said de bal probeerde over de keeper heen te koppen maar helaas deze kans om zeep hielp. De keeper van Maasstad Tediro was in deze fase de held want hij pakte werkelijk elke bal en werd Rvv COAL een beetje moedeloos. Maar toch kwam de verdiende gelijkmaker van de voet van Almir Murati die goed werd aangespeeld door Clifton Plet die oog had voor hem in plaats van zelf te schieten en kwam Rvv COAL op een zeer verdiende 2-2. Daarna was het Rvv COAL dat eigenlijk recht had op meer maar de gevaarlijke vrije trappen van Louis Cabral gingen net naast of werden door de uitblinkende keeper van Maasstad Tediro onschadelijk gemaakt. Zo eindigde deze wedstrijd in 2-2 waarbij zeker gezien het overwicht van Rvv COAL in de 2e helft niet in winst kon worden uitgedrukt. Gezien het spel van de laatste weken van Rvv COAL kan er enkel maar omhoog worden gekeken en ligt een periode titel zeker in het verschiet.

COAL: Kevin Goudriaan, Louis Cabral, Nigel van der Wielen ,Dennis Silva Da Mata, Suha Adiyaman ,Rudy van Rooyen (Almir Murati) , Miguel Portas, Ahmed Said, Clifton Plet, Gerson Timas Rosario (Sahmir Aniceta), Sven Hagendijk.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter