Michael Groeneweg heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen met selectievoetbal. De clubman van Alexandria’66, waar hij na zijn voetbalcarrière wederom zal neerstrijken, speelde de laatste seizoenen bij VVOR. Groeneweg is helder in zijn besluit om te stoppen. “In februari heb ik mij bij de KNVB aangemeld voor de TC II cursus. Ik heb wekelijks contact met Nathan Rutjes, die momenteel deze cursus volgt in Limburg bij MVV, hij heeft aangegeven dat het een hele goede- en leerzame cursus is maar dat deze wel wat vrije tijd gaat kosten,”stelt Groeneweg. “Mijn vriendin en ik hopen binnen een jaar op gezinsuitbreiding. In samenhang met mijn functies bij Alexandria ’66, mijn interesse in het zaalvoetbal en de verplichte uren in de sportschool is dit niet meer te combineren. Maar ik houd een slag om de arm, want de deelname aan de cursus wordt door de KNVB pas in mei definitief gemaakt.”
Groeneweg was onderdeel van het Alexandria’66 dat jarenlang een positieve uitschieter in het amateurvoetbal was. “Ik kijk met veel plezier terug naar mijn acht seizoenen Alexandria ’66 waarin wij met een talentvolle- en jonge spelersgroep zijn doorgegroeid van de vierde klasse naar de tweede klasse. Onder leiding van Gerard Geerders en Ronald Buijt leerden wij de eerste technische- en tactische hoogstandjes van het seniorenvoetbal. Oscar Biesheuvel liet ons vervolgens kennis maken met meer prestatievoetbal en het verfijnen van het positiespel, teleurstellend was dat we in deze periode promotie naar de eerste klasse misliepen door de nacompetitiefinale bij Nieuwerkerk tegen Gouda in blessuretijd te verliezen,”vertel de bevlogen Groeneweg, die nog een mooi vooruizicht stelt. “De mooiste wedstrijd moet nog komen, met VVOR de nacompetitie winnen en promoveren naar de tweede klasse.”
Plannen voor de toekomst liggen klaar. Groeneweg zal zijn stappen gaan zetten in het trainersvak. “Bij Alexandria ’66 heb ik mij ontwikkeld als jeugdtrainer en wil hier graag mee verder. Samen met Angelos Kerasavopoulos heb ik jarenlang de D1 getraind met als resultaten promoties naar de 2e- en 1e divisie, dit smaakt naar meer. Door de cursus TC II te volgen kom ik op vroege leeftijd in aanraking met het coachen van seniorenvoetbal. Om een goede trainer te kunnen worden in het amateur-, senioren-, voetbal ben ik van mening dat je eerder afscheid moet nemen als actief voetballer zodat je ervaring op kan gaan doen. Jurgen van Dun en Omar Khan zijn hier goede voorbeelden van.”
Stilzitten en alles richten op het voetbal is er voor Groeneweg niet bij. Naast het voetbal is Groeneweg naast zijn werkzaamheden bij de gemeente ook in het bedrijfsleven actief. “Ik werk als Jongerencoach bij het Jongerenloket (Gemeente Rotterdam). Het Jongerenloket helpt Rotterdamse jongeren tot 27 jaar met het zoeken naar de juiste opleiding, werk, zorg of een dagbesteding. Jongerencoaches helpen jongeren ook op weg naar een uitkering, bijzondere bijstand, WAJONG, schuldsanering en helpt jongeren richting een psycholoog. Meestal gaat het om jongeren zonder startkwalificatie en weinig werkervaring. Jongeren die dak- en thuisloos zijn kunnen zich ook bij het Jongerenloket melden. Naast mijn fulltime baan ben ik samen met Angelos Kerasavopoulos eigenaar van het bedrijf VoetbalExtra. Bij Alexandria ’66 en VVOR organiseren wij tijdens schoolvakanties activiteiten voor de pupillen. De opkomst- en het plezier dat de kinderen hebben is geweldig. Zo organiseren wij jaarlijks tijdens de zomerstop ‘Zomertrainingen’. Wij bieden kinderen de kans om tijdens de zomerstop door te trainen. Als dank voor deelname ontvangen alle deelnemers een oranje tenue waarmee zij het Nederlands elftal komende zomer aan kunnen moedigen.”
De favoriete elf van Michael Groeneweg
[team1]
Elftalfoto’s