Dick van Eijmeren (Excelsior Maassluis) stopt noodgedwongen

0

excelsior_maassluis_A1618BA7FECD24C4C1257B9F002D8C08Afgelopen week maakte Dick van Eijmeren aan zijn teamgenoten en de technische staf van Excelsior Maassluis bekend dat hij noodgedwongen moet stoppen met voetballen. Langdurig blessureleed is daarvan de oorzaak.

Van Eijmeren kwam in de D-pupillen van MVV’27 naar Excelsior Maassluis en maakte vanaf de D t/m de A-jeugd deel uit van de succesvolle lichting jeugdspelers die uiteindelijk wist door te dringen tot de hoofdmacht. Met spelers als Jesper Gudde, Sten Wever, Michael Poeljes, Robin van der Ende, Hamit Alptekin en Sefa Kurt werden in de jeugd vele successen aaneen geregen, met als hoogtepunt het kampioenschap in de B en de promotie naar de tweede divisie landelijk in de A-jeugd.

Van Eijmeren werd vervolgens gecontracteerd door NAC Breda maar heeft daar nooit kunnen acteren. Vlak voor de zomerstop, en dus ook vlak voor Van Eijmeren in Breda zijn kwaliteiten kon laten zien, raakte hij op een tragische wijze langdurig geblesseerd. Tijdens een van de wedstrijden om de Westland Cup scheurde hij zijn kruisbanden waardoor hij een jaar noodgedwongen moest revalideren. Van Eijmeren keerde terug naar Excelsior Maassluis in de hoop op niveau te kunnen terugkeren. In de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2013), als voorbereiding op het nieuwe seizoen was het na een half uur over. Oorzaak was een hamstringblessure en die blessure is Dick eigenlijk nooit meer te boven gekomen.

Maandenlang werkte hij snoeihard aan zijn herstel; bijna dagelijks was Van Eijmeren bezig om terug te keren op het veld, maar steeds weer speelden zijn hamstrings op. Dit seizoen moest het seizoen van de waarheid worden en onlangs maakte Van Eijmeren zijn rentree in de wedstrijd Excelsior M <23 – SC Feyenoord <23. Opnieuw sloeg het noodlot toe en wederom betrof het een hamstringblessure.

Ruim twee jaar heeft Van Eijmeren geknokt om terug te keren maar de linkerverdediger houdt het nu voor gezien. De hardnekkige hamstringblessures maken het hem onmogelijk om nog op niveau te kunnen terugkeren. De beslissing valt Van Eijmeren zwaar maar de realiteit is onvermijdelijk. Tot aan het eind van dit seizoen blijft Van Eijmeren verbonden aan onze huidige selectie en zal hij zijn medespelers (onder)steunen in het vervolg van de competitie.

Tijdens de familiedagen in juni zal Excelsior Maassluis op gepaste wijze “afscheid” van hem nemen.