Rico Pires Leocadio vecht in Portugal voor profbestaan

0

1012022_220191528164530_798387470_nDe 22-jarige Rotterdamse amateurvoetballer Rico Pires Leocadio voetbalt tegenwoordig in Portugal. Pires Leocadio is bij GD Coruchense in het bezit van een amateurcontract en vecht voor een profcontract. ‘’Ik kom momenteel uit op het vierde niveau van Portugal, zeg maar de hoofdklasse in Nederland. Alles is voor mij geregeld en indien we promoveren dan zal ik een profcontract in de wacht slepen.’’

Pires Leocadio, eerder actief voor Bolnes, kwam in mei 2013 door zijn werk terecht in Portugal. Na een potje voetbal met wat collega’s werd ik opgemerkt en gevraagd door een Portugese club. Ik heb daar een seizoenshelft gespeeld en scoorde zeven doelpunten in elf wedstrijden. Via via ben ik toen bij GD Coruchense terecht gekomen.’’

Pires Leocadio leeft momenteel in zijn voetbaldroom. ‘’Het is prachtig om hier te zijn. In Nederland kwam ik voornamelijk uit in de tweede- en derdeklasse en nu vecht ik voor een profbestaan. Waar je deuren achter je sluit gaan andere voor je open.’’

Laat een antwoord achter