Wie langs de lijn of zelf in de wei staat, herkent wellicht vermeende aantijgingen naar de scheidsrechter als: “ Scheids dat meen je niet, dat zie je echt verkeerd. Je kan er echt niets van!”, of “ Ik word daar helemaal gek van, ik maakte niet de overtreding maar de tegenstander. Je kan er niks van!” Het gevolg is een gele kaart voor de speler die zijn commentaar op de leiding niet kan bedwingen.
In de bestuursvergadering van 5 november jl. is het voorstel aanvaard om spelers die een gele kaart krijgen als gevolg van aanmerkingen op de spelleiding, zelf een wedstrijd te laten fluiten. De gedachtegang is; als jij het beter weet, laat het dan maar zien! Spelers die zich dus te buiten gaan aan opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter gaan m.i.v. 1 december zelf een wedstrijdje fluiten.
Hiermee snijdt het mes aan twee kanten want we kunnen best wel wat hulp gebruiken om jeugd- en seniorwedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Ben je bijvoorbeeld twee keer over de schreef gegaan, dan word(t) je ook voor twee wedstrijden uitgenodigd om de fluit te hanteren. Deze regel niet alleen voor senioren, ook junioren van de A- en B-elftallen doen hieraan mee.
Is misschien ook wel wat voor NBSVV
Geweldig Initiatief!! Dit moeten idd meerdere clubs doen! Scheidsrechters maken idd fouten maar spelers maken meerdere fouten alleen beseffen zij het niet. Als ik een fout maak, dan geef ik het toe en zal ik het herstellen maar het is niet normaal wat er op je afkomt. Meestal zeg ik dus ook, ik maak ook weleens fouten maar besef dat jullie meerdere fouten maken, en hoor jij mij dan ook zeiken omdat jij een foute pass geef over 5 meter. Dan beseffen zijhet meestal pas. Goed gedaan Strijen!!
Dit doen wij bij Slikkerveer al jaren,als je rood of geel pakt,is het de zaterdag erop pupillenwedstrijden fluiten,hiermee leer je de spelers ook eens van de kant van de scheids te kijken,en je lost het probleem scheidsrechters tekort op !!!!!
Ze hebben het ook bij ons afgekeken Jef 😉
Weet jij alles van Jef
Ook bij onze vereniging is dit ter sprake geweest. Waar wij achter blijven haken, is dat fluiten dan als "straf" wordt gezien, terwijl wij als vereniging -ook gesteund door het KNVB beleid hierin- juist proberen scheidsrechters te recruteren die het fluiten "leuk" vinden. Als de scheids mogelijk met een lang gezicht (omdat het "moet") loopt te fluiten, is dat voor niemand leuk, ook zeker niet voor de teams die je fluit. Of valt dit in de praktijk reuze mee? Graag jullie reactie, dan kunnen we bij SHO mogelijk ons standpunt hierin heroverwegen 😉
Hoop niet dat cvv dat in gaat voeren.
Daar zijn er bij cvv te weinig wedstrijden voor