Nieuwerkerk pakt ook verdiend de vijfde winst op rij

logoOok in het vijfde duel dit seizoen pakt een sterk en slim spelend Nieuwerkerk de volle winst. Nu was de ploeg van trainer Oscar Biesheuvel het hoog ingeschatte UVS de baas, dat weliswaar zeker niet onverdienstelijk speelde, maar ondanks dat ook aan de zegekar van de Dorresteinbewoners werd gebonden.

Trainer Oscar Biesheuvel had zijn ploeg op één plaats gewijzigd. Michel van Guldener begon in de basis en dat ging ten koste van Dennis den Haan die in de afgelopen week door schoolverplichtingen weinig trainingsarbeid had kunnen verrichten. De snelle aanvaller loste Michel van Guldener in de 63e minuut van de wedstrijd wel af. De gasten begonnen goed aan de wedstrijd en zetten vroeg druk, waardoor Nieuwerkerk op eigen helft werd vastgezet. In de 1e minuut kreeg UVS al een grote kans op de openingstreffer. Nieuwerkerk moest zich in de eerste 20 minuten veelal naast het verdedigen tot uitvallen beperken. In de 6e minuut was er zo’n uitval. Michel van Guldener speelde Godwin Falix aan, maar Assad el Harti wist de voorzet van de aanvoerder niet de juiste richting mee te geven. In de 18e minuut overkwam Godwin Falix hetzelfde, nu uit een vrije trap genomen door Michel van Guldener.

De gasten waren wel veel in balbezit, maar wisten ook niet veel meer kansen te creëren. De grootste kwam in de 20e minuut. Ook hier een vrije trap en een levensgrote kopkans, maar tot geluk van alles wat Nieuwerkerk dierbaar is, stond voor de Leidenaren de paal een treffer in de weg. Nauwelijks enkele minuten later was het dan toch raak, maar wel voor de thuisclub. Youssef Swaghi vond met een prima pass Godwin Falix, die zich handig van twee tegenstanders ontdeed en hard en laag inschoot. De UVS doelman keerde het schot maar de bal belandde voor de voeten van de instormende Assad el Harti die geen fout maakte en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Na een half uur spelen vestigde de Nieuwerkerkse doelman Sander Hoffman de aandacht op zich. Shanon Koetsier passte precies in de voeten van tegenstander maar de doelman bleef twee keer in één op één situaties de baas en behoedde zijn ploeg voor een tegentreffer.

Nieuwerkerk kreeg langzaamaan wat beter grip. In de 38e minuut stuurde Mitchell Hendriks slim Godwin Falix de diepte in. De aanvoerder, die voortdurend aanspeelbaar was en door zijn ploeggenoten goed werd gezocht, ontdeed zich op snelheid van zijn directe tegenstander en liet ook de UVS geen schijn van kans en dat betekende 2-0. Nauwelijks een minuut later haalde Michel van Guldener hard uit, maar de UVS doelman wist ten koste van een hoekschop zijn inzet te keren. Even later blies de uitstekende arbiter Wagner voor het rustsignaal en konden de toeschouwers even op adem komen van dit enerverende schouwspel. Na rust was het al snel raak voor de thuisclub. In de 50e minuut zette Youssef Swaghi op rechts goed door, bediende Michel van Guldener en diens afgemeten voorzet werd bij de tweede paal snoeihard door Assad el Harti ingeschoten. Via de onderkant van de lat sprong de bal weer in het veld, maar de vandaag overal aanwezige scheidsrechter Wagner stond op de achterlijn en wees gedecideerd naar de middenstip, waarmee de 3-0 voorsprong een feit was. In de 54e minuut deed UVS iets terug. De rechterkant werd volledig door de Nieuwerkerkse verdediging vrijgelaten en doelman Sander Hoffman had geen schijn van kans. UVS rook dat er meer in zat en probeerde opnieuw Nieuwerkerk op eigen helft vast te zetten. De defensie gaf echter geen krimp. In de 76e minuut vergrootte Nieuwerkerk zelfs de marge naar 4-1, toen Godwin Falix een foutieve pass van de UVS verdediging oppikte en vervolgens de ingevallen  Dennis den Haan aanspeelde. Die schoot vervolgens knap raak. In de slotfase kwam Bart Slob nog voor Remy Broekmans.

In de 88e minuut deed UVS opnieuw iets terug. Bij een hoekschop had het succes bij de tweede paal. Even later ging bij spelers en trouwe aanhang de armen juichend de lucht in en was de vijfde overwinning op rij een voldongen feit. Nu wacht Magreb’90 in Utrecht de volgende week. Ook deze ploeg heeft na 5 rondes nog altijd de volle winst en zelfs in doelgemiddelde doen beide ploegen niets voor elkaar onder.

Opstelling: Sander Hoffman – Youssef Swaghi – Shanon Koetsier(79e min. Bruce Godvliet) – Menno Homan – Dennis van de Bos – Remy Broekmans(86e min. Bart Slob) – Mitchell Hendriks – Ali Benomar – Michel van Guldener(63e min. Dennis den Haan) – Godwin Falix – Assad el Harti