Kay Blokland: ‘Na Almere City willen we ook stunten tegen FC Groningen’

0

1069300_10202157040912345_1958675124_nCapelle haalde het landelijke nieuws door de eerste zes wedstrijden in de topklasse de nul te houden. Ook woensdagavond haalt Capelle weer landelijke bekendheid door het in de derde ronde van de KNVB-beker op te nemen tegen FC Groningen. Volgens Kay Blokland levert al deze aandacht geen extra spanning op. ‘’Eigenlijk hebben we niet echt toe geleefd naar de wedstrijd tegen FC  Groningen. We zijn bezig geweest met de zaterdagen en zien deze wedstrijd als een mooi tussendoortje. Je merkt ook totaal geen spanning binnen het team.’’

Na de eerste zes wedstrijden kwam de klad erin bij Capelle. De ploeg kreeg zeven doelpunten tegen in drie wedstrijden en haalde nog maar een punt. ‘’Nadat we een goede periode hebben gehad in het begin, zitten we nu in een mindere, zo gaat dat met voetbal. Waar we de eerste wedstrijden met een vast elftal speelde, kampen we nu met een aantal blessures op belangrijke posities en dan moet de trainer gaan schuiven binnen het team,’’ verklaart Blokland de prestaties van de afgelopen weken.

Toch staat Capelle nog altijd op een keurige vierde plaats. Een plaats waar de ploeg tevreden over kan zijn. ‘’Ik ben zeer tevreden. Als je kijkt naar de andere teams in de topklasse hebben wij zeker niet het best voetballende team, maar door een goede organisatie en strijd hebben we veel punten gepakt.’’ Hierin schuilt volgens Blokland ook de kracht van Capelle. ’’Ik denk dat de kracht van onze ploeg niet zo zeer achter of voorin ligt, maar vooral dat het goed georganiseerd staat. We staan goed en iedereen voert zijn taken uit. Dit is de basis en daar vanuit kan je gaan kijken naar het eigen scoringsvermogen.‘’

Woensdagavond zal een goede organisatie een must zijn tegen FC Groningen, de nummer zeven uit de eredivisie. Sterkhouders Jos van Nieuwstadt, Jerry Tieleman, Phillipe den Hartog zijn er niet bij en Leen van Steensel is nog een twijfelgeval. Capelle zal dus gaan aantreden met een aangepaste achterhoede. Volgens Blokland levert dit geen problemen op. De middenvelder ziet vooral kansen. ‘’De andere jongens zullen er ook gewoon staan. Ik denk vooral dat onze kansen liggen in het feit dat wij niks te verliezen hebben. We gaan gewoon genieten daar en het FC Groningen proberen lastig te maken. We hebben in de vorige ronde Almere City al verslagen en gaan nu weer voor een stunt.’’

Foto: Moniek Arends

Laat een antwoord achter