Friends 4 Jeff verslaan Oud-Feyenoord

0

ffjeff2De 8e editie van de Memorial Match ter nagedachtenis aan Jeffrey de Jong, is geëindigd in een knappe 4-1 overwinning voor Friends 4 Jef tegen Oud- Feyenoord. Door het slechte weer viel de publieke belangstelling helaas wat tegen, maar het was een leuke wedstrijd en er kon toch tevreden teruggekeken worden. De voorwedstrijd van een combinatie-elftal van de D jeugd van Hellevoetsluis, Nieuwenhoorn en FC Vlotbrug werd gespeeld tegen Zuidland D1.

Zuidland wist deze wedstrijd met 2-4 te winnen. Door de regen zullen de spelers daarna wat graag een warme hap naar binnen gewerkt hebben. Daarna was het de beurt aan de Unicum Brassband om het publiek op te zwepen, waarna society zanger Ger Vos, gewapend met paraplu het publiek nog verder opwarmde. Onder begeleiding van de D pupillen van de beide elftallen die de voorwedstrijd verzorgd hadden. betraden de beide elftallen het veld, waarna na het zingen van You’ll never Walk Alone en een indrukwekkende minuut stilte, de Memorial Match door Scheidsrechter Maarten Ketting op gang gebracht werd.

ffjeff

 

Oud Feyenoord, dat met onder andere publieksfavoriet Mike Obiku, Ullrich van Gobbel, Peter Houtman en Ben Wijnstekers aantrad. had het in de wedstrijd van 2 x 30 minuten van meet af aan erg lastig tegen het gretig spelende elftal van Friends 4 Jef. Edwin van Zwieteren verdedigde namens Feyenoord het doel en hij zal niet hebben verwacht dat hij zo vaak in actie moest komen. Friends 4 Jef had met Jerrol Poot, Mitchel Poot en Jan Tuitel natuurlijk ook enkele spelers die op hoofdklasse niveau en betaald voetbal gespeeld hebben, maar toch werd verwacht dat Feyenoord de wedstrijd wel naar zich toe kon trekken. Hoewel ze via Dwight Blackson een goede mogelijkheid kregen hoefde Friends 4 Jef doelman Stephan van Asperen beduidend minder op te treden dan van Zwieteren. Dat het Friends 4 Jef team na een doelpunt van Jerrol Poot op voorsprong kwam was dan ook verdiend.

Leonardo was bij Feyenoord de speler die de meeste ballen opeiste, maar hij werd vaak goed op zijn huid gezeten door de met veel druk spelende middenvelders van het Friends 4 Jef team. Toen Wouter Besters na een rebound van een bal op de lat de 2e treffer achter van Zwieteren deponeerde, leken de Feyenoorders te beseffen dat ze de overwinning niet zo maar cadeau zouden krijgen. Via Obiku en Andre Hoekstra kregen ze wel een aantal mogelijkheden, maar door het te lage tempo kon Friends 4 Jef makkelijk op de been blijven. Zo werd de rust bereikt met een stand van 2-0 en mocht de Unicum Brassband nogmaals optreden, waarbij het publiek ook in beweging kwam. Na de rust probeerde Feyenoord het wel door wat verder naar voren te voetballen, en ze werden ook gevaarlijker. Toch hadden ze een gemakkelijk gegeven strafschop nodig om de aansluitingstreffer te maken.

Mike Obiku stuurde van Asperen simpel naar de verkeerde hoek, Wie dacht dat Feyenoord, luid aangem0edigd met de bekende feyenoord songs, door zou drukken kreeg ongelijk. Door veelvuldig te wisselen bleek het Friends 4 Jeff team conditioneel de baas te zijn en daardoor wisten ze Feyenoord in de omschakeling vaak te kloppen. Na een fraaie combinatie stuurde Sonnie Barendrecht Bram van Aken alleen op van Zwieteren af. die kansloos was op de inzet van van Aken die met een fraaie curve de bal langs van Zwieteren schoot, wat de doelman wist te waarderen met een welgemeend applaus. Om het voor Feyenoord allemaal nog een beetje pijnlijker te maken, brak Jan Tuitel ook nog een keer alleen door, In de laatste minuut kreeg hij de vrije doortocht richting zijn voormalig ploeggenoot van Zwieteren, die hem even nog uit balans leek te brengen, maar Tuitel bleef kalm, herstelde zijn evenwicht en schoot de 4-1 in het lege doel. Kort daarop blies Maarten Ketting af, en kon de jeugd op jacht naar handtekeningen.

Na het opmaken van de balans kon voorzitter Arlée Brandhorst namens Friends 4 Jef aan de beide goede doelen. Sophia Kinderziekenhuis en Hospice Calando elk een cheque van 3.444,44 euro overhandigen. Notaris Franz Carel Kroes verrichte vervolgens de verloting, waarbij de hoofdprijs, een gesigneerd shirt van Graziano Pelle, gewonnen werd door Friends 4 Jef speler Huub Jonkers. Na het bedanken van de diverse sponsoren werd er door vele aanwezigen nog een geanimeerd samenzijn gehouden waarbij er uiteraard ook nog het nodige om werd gezet. Ondanks de toch mindere opkomst dan was verwacht kan de stichting Friends 4 Jef tevreden zijn over de uiteindelijke opbrengsten en kon er weer een geslaagd evenement afgesloten worden

Selectie Friends 4 Jef: Stephan van Asperen, Umut Gunaydi, Jetse Bosman, Jordi Brandhorst, Maurice Brandhorst, Marc van Asperen, Floris Krom, Ruben Andeweg, Sonnie Barendrecht, Tom van der Linden, Huub Jonkers, Jerrol Poot, Mitchell Poot, Wouter Besters, Wouter Both, Bram van Aken, Jan Tuitel, Aron Verboon

Selectie Oud Feyenoord: Edwin van Zwieteren, Ben Wijnstekers, Christian Gyan, Ullrich van Gobbel, Danny Kalden. Peter Barendse, Damien Hertog, André Stafleu, André Hoekstra, Harry van der Laan, Peter Houtman. Dwight Blackson, Pieter Collen, Leonardo en Mike Obiku

Laat een antwoord achter