Barendrecht onderuit tegen Excelsior’31

1

Je zal in je team een speler hebben als Denis Mahmudov, dan mag je je de koning te rijk noemen. Excelsior ’31 uit Rijssen zal dat zeker doen. Hij zal de ploeg voor drie jaar dienen. Hij verblijft in een opvangcentrum en wacht op een eventuele verblijfsstatus. Als dat lukt, en hij mag <ederlander worden, dan heeft tenminste de Jupiler league er weer een kanjer bij.

Hij heeft overigens bij AGOVV al speelminuten gemaakt maar de Rijssenaren hebben hun slag goed geslagen.

Een buitengewoon genoegen is het om deze speler in actie te zien. De spelers van Barendrecht keken er naar en lieten hem steeds zijn gang gaan. Trainer v.d.Berg stelde na afloop tijdens het bekende praatje in het sponsorhome terecht vast dat zijn ploeg deze middag de kopjes snel liet hangen, apatisch speelde en eigenlijk alles maar liet gebeuren. Hij constateerde dat er veel stof tot nadenken de komende week is voor de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys.

Dat was zeker het geval want als je in de 74e minuut de eerste fatsoenlijke aanval op de mat legt en het schot van Vermunt dan gestopt ziet worden door doelman Kok. Dan is er zeker alle reden tot nadenken.

Onbegrijpelijk dat de gastheren deze middag geen middenveld hadden en vaak werden afgetroefd door Excelsior dat via razendsnelle counters probeerde toe te slaan.

Nu blijft het natuurlijk jammer als je al na 20 seconden Yanick Schults moet missen die plotseling op de grond valt. Achteraf blijkt het een spier te zijn bij de speler waarvan gezegd werd dat voetbal eigenlijk niet zijn sport zou moeten zijn.

Toch probeert Barendrecht het en via Visser komt er een kleine kans maar al in de 9e minuut is het Robert Wilens  die de stand op 0-1 brengt.. Excelsior slaat soms het middenveld over en Barendrecht staat er bij en kijkt er naar. Je miste het bekende mes tussen de tanden.

Dat leek er even te komen in de 28e minuut toen Vermunt de gelijkmaker produceerde uit aangeven van Van Houselt. De vreugde bleek van heel korte duur want de fraaiste aanval kwam via Ezafzafi en Isa terecht bij Mahmudov en het was weer 1-2.

Het had voor de thee nog erger kunnen worden maar toen Davina alleen voor Zegers verscheen schoot hij over.

NIETS VERANDERD

Na de hervatting dachten de ruim 700 toeschouwers dat de gastheren wel uit het bekende andere vaatje zouden tappen maar niets bleek minder waar. Het venijn ontbrak, evenals de inzet, en toen in de 53 minuut Mahmudov er tussenuit kneep en de bal aan Wilens gaf en deze de bal binnen schoot vervloog alle hoop.

Toch kwam Barendrecht even terug. Toen Esajas in het veld kwam leek er even een opleving te komen die in de 74e minuut tot de 2-3 leek te leiden maar na een zeer fraaie aanval was het Vermunt die zijn schot gestopt zag door Kok. Het was eigenlijk de eerste fraaie aanval, maar ook de laatste.

Toch leek in de 84e minuut de reddingsboei nog uit de kast te worden gehaald want het was Esajas die uit een pass van van Gastel 2-3 liet aantekenen. Overigens had de stand al een heel ander aanzien kunnen hebben toen van Gastel hands had gemaakt maar de strafschop die door David werd genomen stopte Zegers.

Dat het in de 85e minuut ook nog 2-4 werd was wederom wonderbaarlijk. Het was wederom Mahmudov die een schot op doel afvuurde en via de rug van Zegers alsnog in het doel ging.

Excelsior ’31 probeerde met een soort galery play nog iets toe te voegen maar dat lukte niet en toen arbiter Bakker, die goed leidde, voor de laatste maal floot droop letterlijk Barendrecht af en kon Excelsior ’31 met een dol enthousiaste trainer Dijkhuizen de lange terugreis aanvaarden.

Barendrecht:Zegers, Husen, Cohen, van Houselt, Vermunt, Visser( 68 Esajas), Jongman ( 46 Mourits), Salaz, van Gastel, Opschoor, Schults( 22 seconden Kampwart).

Excelsior ’31: Kok, Draganovic, Lubbers, David, Troost, Bloemendaal ( 82. Timmerman), Isa ( 90. ten Bolscher), Davina, Mahmudov, Wilens( 85. ten Hove),Ezafzafi.

Overig Nieuws
1 reactie
  1. Henk Vosselman zegt

    Kees ik ben het helemaal met jou eens.

Laat een antwoord achter