SCO’63 laat zich door Boshuizen aftroeven

SCO’63 heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen het (laaggeplaatste) FC Boshuizen na een gelijkopgaande eerste helft (1-1) met 1-3 verloren. De eerste helft ging gelijk op, waarbij echter opviel dat de Leidse ploeg een aantal balvaardige spelers in huis heeft, die regelmatig met goed combinatie spel het doel van SCO’63 keeper Kevin Rijsdijk opzochten.

Het was FC Boshuizen dat in de 28e min het eerste doelpunt op het scorebord zette via Mehmet Gungor uit een voorzet van de goed doorkomende Roberto Escudero.

Lang duurde de voorsprong niet want het was Jair Wederfoor die in de 32e min. uit een rebound de bal feilloos in het doel schoot.

Hierna trok SCO’63 het spel iets meer naar zich toe, maar tot een verandering van de (rust)stand leidde dit niet.

De thuisploeg vond, gezien de stand op de ranglijst, dat er deze middag meer te halen was dan een gelijk spel en begon dan ook voortvarend aan de tweede helft. Binnen 5 minuten waren al twee opgelegde kansen gecreëerd die echter niet werden benut.

Al naar gelang de tweede helft vorderde gingen de mannen van Peter van Gestel slordiger spelen, vergaten de organisatie (en ongetwijfeld de gemaakte afspraken) en lieten zich meer en meer aftroeven door FC Boshuizen.

De ploeg van Mario Koswal maakte dankbaar gebruik van de desorganisatie en counterde zich naar een verdiende 1-3 zege (beide doelpunten van de snelle Nabil Amarzagouio).

Gelukkig voor de Spijkenisser ploeg, dat moest aantreden zonder de geblesseerde aanvoerder Peter Hamerslag, verloren alle hooggeplaatste ploegen (behalve koploper RKAVV) waardoor de schade beperkt blijft en de promovendus nog steeds op een prachtige tweede plaats staat.

De sportieve wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Michel van Oudheusden die een prima partij floot.

Opstellingen:

SCO’63: Kevin Rijsdijk; Gerson Silva Almeida (Maldini Maris Cruz 84 min.); Helio da Veiga Dias; William Nijs; Brian Siem; Lito Pina de Gomes; Jair Wederfoor; Jay Jay Gulpen; Merwin de Brito; Sanin Stupac; Sullivan Ietswaart (Lorenzo Kranenburg 66 min.).

FC Boshuizen:Jeffrey Loozen; Bilal Amarzagouio; Hamza Saidi; Appie Ahannach; Mahjoub Mathlouthi; Hakim Chatouanui; Nabil Amarzagouio; Marvin Sloos; Mohamed Abdalla; Roberto Escudero; Mehmet Gungor.

{loadposition ads}