WCR verliest geflatteerd van effectiever Poortugaal; Ex-spelers WCR weten net te vinden

0

WCR heeft zondagmiddag geen goed vervolg kunnen geven aan de prima overwinning (1-6) bij Kocatepe vorige week. In eigen huis was PSV Poortugaal met 0-3 te sterk voor de formatie van Han van Harselaar.  Voormalig WCR-spelers Stefan Sneepels en Vincent Kleijnendorst (tweemaal) waren trefzeker voor de bezoekers.

Het eerste deel speelde zich – als vaker bij de derby – vooral rond de middellijn  af. De eerste grote kans was voor de manschappen van Poortugaal-trainer Marco van Rijn. De kopbal van dichtbij was hard, maar de reflex van doelman Sebastiaan Ivo was zeer fraai en hield de stand op 0-0. Na een half uur spelen had Daniel Alonso dos Santos de uitgelezen mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar zijn inzet miste precisie en ging naast. De daaropvolgende counter bracht Sneepels oog in oog met Ivo. De vlugge spits faalde niet en bracht zijn ploeg op 0-1. Na het doelpunt hadden de Geel-Zwarten het betere van het spel, maar kwamen ze voor rust niet meer tot scoren. In de tussentijd vuurde Dino Thielman namens WCR op vijandelijk doel, maar wist ook hij het net niet te vinden.

wcr-poort

Na de theepauze ontpopte WCR zich als bovenliggende partij, hetgeen resulteerde in een kans voor Leandro Cardoso. Thielman verstuurde een prima crosspass van de linkerflank en zag Cardoso vanuit een moeilijke hoek net naast schieten. De gastheren bleven de druk opvoeren en penetreerden het zestienmetergebied van Poortugaal. Bij één van de aanvallen gebruikte centrumverdediger Wesley Hekelaar duidelijk zijn handen. Helaas voor het Geel-Blauw stond de verder prima leidende arbiter te ver van het voorval om het goed waar te kunnen nemen en kroop PSV door het oog van de naald. WCR gaf door het aanvallende spel achterin ruimte weg, waar de ingevallen Kleijnendorst van profiteerde. De linkspoot werd weggestuurd en kreeg de bal ietwat fortuinlijk langs WCR-goalie Ivo: 0-2. De thuisploeg gaf de niet moed niet op en bleef strijden, maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet. Het centrale duo van PSV (Ferry Boshart en Hekelaar, vorige seizoen WCR) bleek bestand tegen het offensief van de Rhoonaars. Vlak voor het eindsignaal was het opnieuw Kleijnendorst die de bal tegen de touwen joeg en de 0-3 op het scorebord bracht.

Ondanks het verlies kan WCR terugkijken op een wedstrijd waarin het genoeg creëerde, maar niet benutte. Volgend weekend wacht het uitduel in Gouda bij Olympia, dat zijn eerste twee duels winnend afsloot en de koppositie deelt met PSV, JHR en Nieuwerkerk aan de IJssel. Ook in Gouda wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Opstelling WCR: Sebastiaan Ivo; Nelson Gomes Ferreira, Mladen Maksimovic, Martin Zaalman; Clens Santa, Maikel Zaalman, Jerry Gomes Ferreira; Leandro Cardoso, Daniel Alonso dos Santos (Yannick Ponit) en Dinaldrik Thielman (Dimitri Lierop).

{loadposition ads}

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter