WCR begint daverend aan nieuwe seizoen

0

WCR heeft drie punten overgehouden aan het bezoek bij RVV Kocatepe aan de Oldegaarde. De manschappen van trainer Han van Harselaar waren gretig en stapten na 90 minuten voetbal met een 1-6 eindstand van het veld.

WCR begon sterk aan de normaliter lastige uitwedstrijd bij de Turkse club van Rotterdam-Zuid. Na twintig minuten was het Daniel Alonso dos Santos die rond de middenlijn aan de bal kwam en Leandro Cardoso met een prima dieptepass lanceerde. Cardoso gaf een afgemeten voorzet op de meegelopen Jeroen Delno, die bij de tweede paal inschoot. De reactie van de sluitpost van Kocatepe was in eerste instantie prima, maar op de rebound van Dinaldrik ‘Dino’ Thielman had hij geen antwoord: 0-1. Amper twee minuten later liet Cardoso het net weer bollen, toen hij na goed doorzetten op een zwakke terugspeelbal het speeltuig in alle vrijheid tegen de touwen kon schuiven.

Nog voor rust kwamen de Geel-Blauwen ook op 3-0. Jerry Gomes Ferreira kwam middels een sterke actie vanuit het middenveld goed door en bereikte Cardoso op de rechterflank. De voorzet van de laatstgenoemde was wederom op maat en was het opnieuw Thielman die scoorde: zijn kopbal in de rechter onderhoek paste precies. Na de theepauze leken de gastheren nog tegen te gaan spartelen, want binnen vijf minuten na het fluitsignaal werd een strafschop verzilverd.

Na de tegentreffer ging WCR onverstoord verder met hetgeen helemaal niet slecht ging zondagmiddag: scoren. In de 53ste minuut gaf Cardoso een aantal Kocatepe-verdedigers het nakijken met een zeer goede individuele actie, waarna hij ook de doelman kansloos liet en zo de 1-4 op het scorebord zette. Er was nog geen uur gespeeld toen wellicht de mooiste goal in de maak was; een goede combinatie tussen Delno, Thielman en aanvoerder Maikel Zaalman bracht de bal bij centrumspits Dos Santos, die één op één met de goalie zou komen te staan als hij niet ten val was gebracht door zijn directe tegenstander. De Spaans-Portugese aanvaller schoot de elfmetertrap zelf onberispelijk binnen.

Drie minuten later kon ook Jerry Gomes Ferreira van dichtbij inschieten en bepaalde hij de eindstand op 1-6. Kocatepe kreeg zo’n twintig minuten voor het eindsignaal nog de kans om iets terug te doen, maar de Turkse middenvelder schoot zijn strafschop langs de verkeerde kant van de paal. WCR is dankzij de grote overwinning in elk geval één week koploper. Volgende week zondag wacht in Rhoon de beladen derby tegen PSV Poortugaal, dat ook zijn eerste wedstrijd wist te winnen (2-1). De bal wordt op Sportpark De Omloop om 14.00 uur aan het rollen gebracht. 

WCR: Sebastiaan Ivo; Nelson Gomes Ferreira, Mladen Maksimovic, Dustin Biekman, Maikel Zaalman (72’ Dimitri Lierop); Clens Santa, Jerry Ferreira Gomes, Jeroen Delno; Leandro Cardoso, Daniel Alonso dos Santos (63’ Yannick Ponit) en Dinaldrik Thielman.

{loadposition ads}

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter