Swingend O.V.V. vergeet te scoren in Poortugaal

0

Zondag 5 september 2010 is de aftrap van de competitie voor O.V.V. in en tegen Poortugaal. Hoewel de groep vrijwel in zijn geheel bij verzorger Visser langs gaat, mist de brede selectie van trainer Janse slechts drie man. Dias Guilherme ( hardnekkige knieblessure ), Heijboer ( herstellende van een hamstringblessure ) en Vogelezang ( volgende week speelgerechtigd ) zitten op de tribune, Gielen, v/d Nol, Roosendaal, Betulli en Dronkers zitten op de bank. Dat brengt ons logischerwijs tot de volgende elf basisspelers: Timmer, Molendijk, Andrade Dias, Bossche, Monteiro, v/d Horst, Bänffer (C), Bazoer, v. Hulst, Winterberg en v. Dreumel.

O.V.V. gaat furieus van start en de eerste twee kansen zijn dan ook voor de bezoekers. v. Dreumel zet goed door vanaf de linkerzijde en komt vanuit een vrij lastige hoek voor de goalie. Hij krijgt, op de hielen gezeten door de verdedigers, niet de kans hem voor zijn sterke rechter klaar te leggen en haalt vernietigend uit met links! De keeper is verslagen, maar de paal staat een doelpunt in de korte hoek in de weg.

Nog geen twee minuten later volgt er opnieuw een aanval van de groen-witten, wanneer een hoog weggeschoten bal knap met de borst wordt gecontroleerd door Winterberg. Tegenover 2 middenvelders en 2 centrale verdedigers, besluit hij op avontuur te gaan en met succes. Met een handige kapbeweging en veel snelheid bereikt hij ietwat rechts van het doel de achterlijn en stift de bal over de keeper naar de tweede paal. v. Dreumel heeft de bal voor het inkoppen, maar weet het leer over de dwarsligger te krijgen.

Het is het eerste kwartier eigenlijk alleen O.V.V. wat de klok slaat, maar bij een dood spelmoment na 25 minuten gaat het dan toch mis. Veteraan Prins van Poortugaal weet met een slimme loopactie de groen-witte verdediging te verschalken en krijgt de bal precies op maat van v. Keulen. De teruggelegde bal op Tijdeman is een niet te missen kans en zo staat het 1-0 voor de geel-zwarten.

De groen-witten blijven drukken en stapelt kans op kans, die niet worden verzilverd door de spitsen. Het spel is goed tot zeer goed en PSV Poortugaal komt er nauwelijks aan te pas. Tegen de 40ste minuut aan komt dan ook de beloning als v. Dreumel de bal goed vasthoudt in de zestien van de tegenstander. Hij legt af op de inlopende Winterberg, die het leer onhoudbaar in de korte kruising schiet. 1-1

Vlak voor rust krijgt Poortugaal dé kans om nog op 2-1 te komen, maar de spits kopt uit vrije positie jammerlijk over.

Na de rust is Bossche in de kleedkamer achter gebleven met een liesblessure en speelt nu Molendijk centraal. Op rechtsback is Gielen in het veld gekomen en de tweede helft gaat weer van start. Echter binnen vijf minuten gaat het mis. Vanaf het middenveld kan vrij worden ingepasst op de balvaste Tijdeman. Deze brengt zijn spits in stelling, die onze verdediging in de luren legt en met een laag schot door het midden ook keeper Timmer op het verkeerde been zet. 2-1

O.V.V. stroopt de mouwen op en net als de eerste helft krijgt het voldoende mogelijkheden te scoren. v. Dreumel ziet een kopbal op de lijn gestopt worden door de goalie en ook Winterberg weet met een lob de goed spelende keeper niet te verslaan. Hierna krijgt v. Dreumel nogmaals de kans om de stand gelijk te trekken, maar opnieuw verdwijnt de kopbal net naast het doel van de zwart-gelen.

Met het drukkende O.V.V. en het verdedigende Poortugaal, veert het spel nu op en neer. Molendijk weet met een kopbal de misgraaiende goalie van PSV te verslaan, maar het duwtje in de rug van zijn directe bewaker wordt goed gezien door de scheidsrechter. Aan de overkant vlagt good-old Jaap op tijd, wanneer de spits in buitenspel positie de bal achter Timmer kopt.

Een kwartier voor tijd is v/d Horst de reddende engel, wanneer hij op de doellijn een bal weet weg te koppen terwijl hij van achteren wordt bestormd door een PSV-er. Bij deze actie raakt hij echter wel geblesseerd, waardoor de toch al warmlopende Betulli, meteen wordt ingezet als extra spits. Nog geen minuut verder krijgt de linksback van Poortugaal zijn tweede geel, nadat Winterberg hem opnieuw voorbij is gegaan. Met 10 tegen 11 moet het nu toch echt gaan lukken..??

Vele voorzetten en corners volgen, net als veel tijdgerek en blessure behandelingen bij Poortugaal. In de dying minutes komt er dan nog één corner voor O.V.V. De afgeslagen bal belandt voor de voeten van Betulli die zonder twijfel uithaalt. Het leer ruist voorbij iedereen en de keeper staat aan de grond genageld. Via de paal stuitert de bal echter weer het veld in en zo komt de wedstrijd die zo mooi had kunnen en moeten zijn tot een einde. Gestreden, goed voetbal, veel kansen, maar geen punten. Sterker nog, als alle kansen die O.V.V. heeft gemist hier zouden worden beschreven, dan had de beheerder een extra server neer moeten zetten voor geheugen. We hebben het nagelaten onszelf te belonen en zelf in 3,5e kans 2 doelpunten tegen te krijgen. Een verlies dat we te wijten hebben aan onszelf, maar wel eentje waarin we onszelf niet veel meer kwalijk kunnen nemen dan “eindigen aan de verkeerde zijde van de score”. Het voetbal en het weer was prachtig, dus we hopen volgende week op onze eigen thuishaven voor ons eigen publiek, niet alleen zo te voetballen, maar ook de drie punten thuis te houden!! Tot dan

{loadposition ads}

Laat een antwoord achter