Spartaan’20 ook na eerste thuisbeurt nog puntloos

0

Spartaan’20 kon zijn jubilerende aanvoerder Arjen Vaandrager (150e wedstrijd) geen extra presentje aanbieden. Hoewel de jubilaris zijn best deed door zelf te scoren, ging het sterke Nieuwerkerk met de volle winst naar huis na een overigens aantrekkelijke wedstrijd.

Zeker op grond van de eerste helft verdiende de thuisclub wel een punt. En misschien was het allemaal wel anders gelopen als Ivanildo Chobin al in de tweede minuut, na prima doorkoppen van Vaandrager, in een volkomen vrije doortocht wat zuiverder had gemikt in plaats van op Nieuwerkerk-doelman Ruud Spierings. Maar ‘als’ bestaat niet en wat het extra zuur maakte: Nieuwerkerk scoorde uit de tegenaanval wel direct, Remco Langeveld toonde zich een slagvaardiger spits dan Chobin: 0-1.

De Spartanen zaten niet bij de pakken neer en bleven gevarieerd aanvallen, terwijl al counterend Nieuwerkerk minstens zo gevaarlijk was. Brian Gödeken schoot uit een moeilijke hoek op de voeten van de doelman en zo waren er nog wat halve kansen. Na een half uur claimde heel Nieuwerkerk na hands van Vaandrager een strafschop, maar de verder prima leidende arbiter Peeters gaf de thuisploeg de vrije trap mee. Een snelle aanval via Gödeken en Chobin zette Vaandrager vrij voor het doel en die rondde prima af: 1-1. Tot aan de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht, met fris spel en in een hoog tempo.

Na de thee viel snel de beslissing, door een op het oog domme actie van keeper Ronnie Silvis. Een gevaarlijke aanval van Nieuwerkerk leek uiteindelijk naast het doel te eindigen, maar de Spartaan-keeper strekte zich desondanks richting aanvaller op de achterlijn, miste de bal en gleed wel de tegenstander onderuit. Godwin Falix verzilverde de penalty feilloos: 1-2. Spartaan wilde daarna wel, werkte ook hard, maar het bij vlagen vloeiende aanvalsspel uit de eerste helft was verdwenen. Kansen werden dan ook nog nauwelijks gecreëerd, Nieuwerkerk was enkele malen dichter bij de derde treffer. Vlak voor tijd was Winston Helder toch nog dichtbij de gelijkmaker met een knap schot, dat even zo goed door de keeper werd gepareerd.

Nieuwerkerk gaat fier aan kop na twee wedstrijden, Spartaan’20 moet volgende week bij PFC proberen de eerste punten binnen te halen.

{loadposition ads}

NIEUWERKERK MOET TEGEN SPARTAAN’20 DIEP GAAN VOOR 2-1 ZEGE

 

Door Paul van Leeuwen

 

Het was een enerverend duel waarin Nieuwerkerk tot het bittere einde moest strijden maar wel uiteindelijk verdiend zegevierde alhoewel het in de eerste helft enkele keren van geluk mocht spreken dat het geen tweede tegentreffer moest incasseren nadat de ploeg al vroeg op voorsprong wist te komen door Remco Langerveld.

 

In de eerste paar minuten gebeurde al veel. Direct vanaf de aftrap stichtte Nieuwerkerk gevaar, maar in de minuut erna moest doelman Roy Spierings al direct twee gevaarlijke situaties onschadelijk maken en hield hij daarmee zijn ploeg op de been. Koud een minuut later stond de 0-1 al op het bord. Godwin Falix vond met een prima steekbal de wegsprintende Remco Langerveld die op rand van buitenspel verder mocht van scheidrechter Peeters en met een prachtige voetbeweging doelman Silvis van Spartaan’20 kansloos liet. Beide ploegen zochten waar mogelijk snel de aanval en Spartaan’20 liet zien over een paar snelle en handige aanvallers te beschikken. Het was jammer voor de ploeg van trainer Ronald Klinkenberg dat Robert  Boevé zichzelf dusdanig blesseerde dat hij na een kwartier spelen zich al moest laten vervangen door Philippe den Hartog. Met deze aanpassing had Nieuwerkerk het  een periode moeilijk en het moest toen ook  het initiatief laten aan Spartaan’20. Na een half uur spelen was het jubilaris (150e wedstrijd voor zijn ploeg) Arjan Vaandrager die een snelle en vloeiende aanval van Spartaan’20 over links doeltreffend mocht afronden. De wedstrijd bleef de toeschouwers boeien door het hoge tempo van beide kanten en zag Nieuwerkerk zich in de eindfase van de eerste helft weer herpakken en de controle op de wedstrijd terug krijgen. Na de rust werd Nieuwerkerk gaandeweg de wedstrijd gevaarlijker, maar moest het verdedigend alert blijven want Spartaan’20 beschikt over een paar grillige aanvallers die zomaar vanuit het niets in staat zijn gevaar te stichten.

 

Een snelle actie via Philippe den Hartog en Godwin Falix bereikte Remco Langerveld. Die werd echter onreglementair gestuit door doelman Silvis en scheidsrechter Peeters was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Godwin Falix ontfermde zich over de bal en schoot de strafschop beheerst binnen. Even leek het erop dat Nieuwerkerk de 1-2  voorsprong verder zou gaan uitbouwen, maar door onscherpe passing bracht het Spartaan’20 te vaak terug in balbezit zodat de thuisploeg via aanvallen een aantal keer de Nieuwerkerk verdediging mocht testen die echter geen krimp gaf en de rust bewaarde in een aantal opportunistische inzetten vanaf de flanken. Trainer Ronald Klinkenberg wisselde Abner Texeira in voor Bas Akkermans en even later Marijn Verhoef nog voor Bart Slob. Nieuwerkerk hield het hoofd koel en gaf de zege niet meer uit handen, maar besefte dat het zeer diep heeft moeten gaan tegen een goede tegenstander die zeker voor menig tegenstander nog een moeilijke horde te nemen zal zijn in deze competitie.

 

{loadposition ads}

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter