Persoonlijke fouten doen Dilettant de das om

0

De eerste competitiewedstrijd van Dilettant begon voortvarend reeds in de eerste minuut kon een goede voorzet van Jesper v.d. Adel net niet door Michel v.d Herik worden ingekopt.

In heet vervolg van het eerste kwartier ging Dilettant geleidelijk de slag op het middenveld verliezen waardoor de betere kansen voor Olympia kwamen; een afstandschot van Djordi v.d. Zwet ging vanaf 20 meter maar net over het doel van Jeroen Bosman. Vervolgens mikte Michel v.d. Herik net naast het doel van Olympia keeper Robert Dols. Halverwege de eerste helft raakte dezelfde in een actie met Remco Mulders geblesseerd en terwijl Remco zich vrij draaide om in te schieten werd hij binnen de “16” gehaakt, maar scheidsrechter Barry v.d. Lip uit Hazerswoude gaf geen strafschop, tot ieders verbazing floot hij toen pas voor de blessure van de keeper. Tien minuten voor rust werd Jeroen Bosman verrast door een schuiver van de volledig vrijgelaten Thijs van Groningen. ( 1 – 0 ). Toen vlak voor rust dezelfde Jeroen Bosman bij het uitkappen van Van Groningen de bal verspeelde had de Gouwenaar geen moeite de 2 – 0 binnen te tikken.

De laatste kans voor de thee was voor Dilettant; een kopbal van Michel v.d. Herik viel voor de rechter voet van Jesper v.d. Adel en hij kon alleen een puntertje geven, wat te gemakkelijk was voor de goed keepende Robert Dols van Olympia. Na de thee werd Paul Blonk gewisseld voor Mark Vons en linksachter Peter Roos ging meer druk zetten op het middenveld. Deze omzetting gaf in de 2e helft een sterker aanvallend Dilettant zien; in de 62e minuut werd een voorzet van rechts van Remco Mulders tegen de uitgestoken handen van Stefan Spaan gespeeld. De speler van Olympia kreeg geel van Van der Lip en de penalty werd door Marnix v.d. Adel goed binnen getikt.

Dilettant ging vanaf dat moment goed aandringen; een kopbal van Jesper v.d. Adel uit een voorzet van Luuk Cummins werd ternauwernood door keeper Dols onder de lat vandaan getikt. Na dit wapenfeit van Jesper bracht trainer Richard Mank Stefan de Kok binnen de lijnen. En dezelfde Stefan dwong uit een vrije trap uitblinker keeper Dols tot een stijlvolle redding. Dilettant gooide vanaf dat moment alles op de aanval en Olympia-trainer Frank Kooiman kon alleen met wissels de zaak ontregelen; eerst kwam Joey Lugt voor dePatrick Verdouw binnen de lijnen en kort voor het eind werd Thijs van Groningen met een gele kaart en 2 goals gewisseld voor Eelke Kamps. Dilettant en Olympia konden geen vuist meer maken dus bleef het bij 2 – 1 voor de thuisclub.

{loadposition ads}

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter