O.V.V. geeft in eerste thuiswedstrijd niet thuis en verliest

0

Het is een zonnige zondag en het complex aan de Zwartelaan ligt er goed bij. Het gras is misschien ietwat aan de hoge kant, maar dat zou de prestatie van vandaag niet mogen belemmeren. Het is druk, de tribunes zijn gevuld en de eerste thuiswedstrijd van de competitie staat op het punt van beginnen. Nadat pupil van de week Max heeft laten zien hoe en waar er gescoord moet worden deze wedstrijd, klinkt het eerste fluitsignaal en gaan de ploegen van start. Voor de groen-witten zijn er ten opzichte van vorige week twee wijzigingen. De geblesseerde Bossche blijkt in de warming up niet fit genoeg en Gielen is zijn plaatsvervanger. Molendijk schuift hierdoor naar centraal achter en Gielen komt op de rechtsback positie te spelen. Voorin krijgt de flexibele Betulli de voorkeur boven de sterke Bazoer. De basiself luidt dan als volgt: Timmer, Gielen, Molendijk, Andrade, Monteiro, Bännfer (C), v/d Horst, Betulli, v. Hulst, Winterberg en v. Dreumel.


Het begin van de pot is voor de gastheren, die via Winterberg het eerste schot op het doel lossen. Een diepe bal van Timmer wordt knap gecontroleerd door v. Dreumel die hem panklaar legt voor de naar binnen gesneden flankspeler. Met zijn sterke linker haalt hij vol uit, maar de keeper van Olympia staat op de juiste plek. Na nog 2 kleine mogelijkheden voor O.V.V. krijgt Olympia dé kans om op 0-1 voorsprong te komen. Een steekbal wordt met de voet op tijd weggewerkt door Timmer, maar de rebound is voor de Gouwenaars. Het leer wordt hard ingeschoten, maar opnieuw is het Timmer die in de weg ligt en zo een vroege achterstand voorkomt.

Aan de andere zijde breekt v. Dreumel door op een diepe bal van Andrade. De Gouwse goalie komt uit zijn zestien en mist de hoogopstuitende bal. v. Dreumel probeert door te lopen maar wordt ten val gebracht door de keeper en krijgt een vrije trap mee. De keeper ontsnapt aan een kaart, maar de vrije trap ligt desalniettemin in een zeer gunstige positie. v/d Horst schaart zich achter de bal, maar plaatst hem helaas hoog in het vangnet.

In de twintigste minuut is het onverwacht raak. De doorgeschoven Molendijk verliest de bal op het middenveld en in een uiterste poging deze terug te veroveren, belandt het leer bij de spits van Olympia. Iedereen kijkt toe hoe de spits de bal twee keer goed legt en uithaalt vanaf zo een 20 meter. Onderweg wordt het schot getoucheerd en caramboleert tergend langzaam in de lange hoek. 0-1

O.V.V. drukt nog wel door, maar zowel Betulli als v. Dreumel als de ver doorgeschoven Monteiro komen diep in de zestien tot de beslissing de bal af te leggen. De eindpass of afwerking is in alle drie de gevallen niet zuiver genoeg waardoor de aanval zeer dreigend lijkt, maar uiteindelijk wordt de goalie van Olympia niet echt getest.

Na veertig minuten wordt een lastige bal hoog weggewerkt door de verdediging van Olympia. Onverwacht stapt een ieder van Oostvoornse zijde weg bij het naar beneden komende leer en de Gouwenaars kunnen het speeltuig zo oppikken op onze helft. Ze drijven met een goede combinatie tot diep in de zestien waar de behendige spits Andrade weet te passeren. Wie precies de overtreding maakt is niet duidelijk te zien vanaf de kant, maar dat de spits werd geraakt was duidelijk, penalty voor Olympia. De nummer 9 schaart zich achter de bal en schiet hem onberispelijk binnen. 0-2

Direct na de aftrap penetreert v. Dreumel de defensie van Olympia, door de bal voor zich uit te spelen en in zijn hoogste turbo erachteraan te rennen. Vanaf de rechterzijde dringt hij de zestien binnen en ondanks de lastige hoek gaat hij voor eigen succes. Snoeihard wreeft hij het leer over de verbouwereerde keeper, maar net als vorige week zit het onze spits niet mee en verdwijnt de bal onderkant lat het veld weer in.

Na de rust komt Bazoer in het veld voor Betulli en mag gezegd worden dat O.V.V. wederom het beste van het spel heeft. Hoe anders in de tweede helft..

De groen-witten proberen het wel, maar het voetbal waar we de eerste wedstrijd en de eerste helft van hebben mogen genieten is totaal niet meer aanwezig. Veel lange ballen, weinig rust, weinig gewonnen duels maken het een 45 minuten die niet om aan te zien zijn. Als dan in de 60ste minuut ook nog eens de 0-3 valt uit een goed uitgevoerde counter, is ook de spanning weg en lijkt het einde wedstrijd.

Bij een aangesneden vrije trap in de 70ste minuut v. Hulst, lijkt de zoveelste aanval te stranden in een eindpass. De goalie laat echter onverwacht de bal glippen en Bazoer is er als de kippen bij om de 1-3 aan te tekenen. Kan het dan toch nog?

In de 75e minuut gaat de sterke Bazoer bij een voorzet van Winterberg het duel aan met de keeper. Hij laat ( zoals wel vaker vandaag ) de bal los en Bazoer tikt binnen. De erg goed leidende scheids had hier het voordeel aan O.V.V. kunnen geven, maar beschermt de keeper in dit geval en keurt het doelpunt af. O.V.V. blijft het proberen en Bazoer krijgt opnieuw een kans als hij diep wordt gestuurd door wederom Winterberg. In kansrijke positie volleert hij de stuiterende bal echter snoeihard naast.

Ook v. Dreumel kreeg nog één kans, nadat hij goed opendraaide op de zestien bij een strak ingespeelde bal van Bänffer. Zijn schuiver in de korte hoek gaat echter naast. Het slotakkoord is echter voor Olympia, die een spits diep stuurt en 1op1 met Timmer komt. De keeper voorkomt erger en blokt de bal waarna een paar minuten later het eindsignaal klinkt. 1-3, licht geflatteerd maar gezien het onverzorgde spel van O.V.V. de tweede helft, mag er niet al te veel geklaagd worden. Wel moet worden gezegd dat beide backs van de groen-witten ( Monteiro en Gielen ) zich volledig aan het niveau van het team onttrokken en een puike wedstrijd speelden. Mede door hun bleef de kansenverhouding, ondanks het slechte voetbal, in het voordeel van de Oostvoornaren, waar helaas geen punten aan zijn overgebleven.

Volgende week wacht C.V.V. de Zwervers uit Capelle a/d IJssel, laten we hopen dat we nu in ieder geval de punten mee naar huis kunnen nemen.

{loadposition ads}

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter