Nieuwerkerk zonder moeite langs SpartaAV

0

Nieuwerkerk deed in de eerste wedstrijd van deze competitie aan klantenbinding, want met name voor rust speelde de ploeg van trainer Ronald Klinkenberg prima voetbal en was het slechts en wonder dat er slechts een 2-0 tussenstand op het bord stond.

Nieuwerkerk kon vandaag niet beschikken over Youssef Swaghi die vorige week in de bekerstrijd met Stolwijk tegen ‘rood’ aanliep en dus noodgedwongen moest toekijken. Doudi Cijntje was zijn vervanger. Vanaf het beginsignaal van de goed leidende arbiter van Ekelenburg was het duidelijk dat Nieuwerkerk snel op voorsprong wilde komen. Dit gebeurde in de 9e minuut toen de rappe Abner Texeira prima werd diep gestuurd en die was niet zelfzuchtig en schoof de bal keurig op Remco Langerveld die simpel kon afronden en daarmee de eerste goal in het nieuwe seizoen voor zijn ploeg op het scorebord zette. Vanaf dat moment liep Sparta steeds vaker achter de feiten aan en mocht het van geluk spreken dat de soepel combinerende Nieuwerkerkers verzuimden de tegenstander al snel op grotere achterstand te zetten.

Onder andere Robert Boevé en Remco Langerveld zagen inzetten na goed lopende aanvallen net naast het doel belanden. In de 25e minuut kwam dan de verdiende 2-0 op het scorebord. Uit een hoekschop van Remco Langerveld volleyde Marijn Verhoef de bal bij de eerste paal buiten bereik van de Sparta doelman hard binnen. Nieuwerkerk bleef via de combinatie geduldig op zoek naar meer. Abner Texeira was het dichtst bij maar zijn kopbal in de 36e  minuut kon ternauwernood door de Sparta doelman ten koste van een hoekschop uit zijn doel worden geranseld. Na de rust kwam Nieuwerkerk slordig uit de startblokken. Een rommelige 10 minuten gaf Sparta de indruk dat er toch nog iets was te halen op sportpark Dorrestein, maar toen de ploeg van trainer Ronald Klinkenberg zich herpakte was het slechts wachten op meerdere doelpunten. Godwin Falix die een kopbal van Robert Visser uit een hoekschop van Remco Langerveld in tweede instantie wist binnen te tikken zag zijn doelpunt vanwege buitenspel worden afgekeurd. Nieuwerkerk bleef aandringen maar inzetten van Robert Visser (hij met het hoofd) en Robert Boevé troffen geen doel. Even later had Abner Texeira wel succes. Een schitterende aanval waar uiteindelijk Marijn Verhoef de precieze aangever was, wist de aanvaller doeltreffend met het hoofd af te ronden en zette daarmee zijn ploeg op een meer dan verdiende 3-0 voorsprong.

Even ervoor was intussen Philippe den Hartog,  Remco Langerveld komen aflossen. Ook maakte een tiental minuten later Marijn Verhoef nog plaats voor Bas Akkermans. Godwin Falix toonde in de 84e minuut zijn klasse toen hij op aangeven van Abner Texeira door de Sparta verdediging slalomde en zijn ploeg op een riante en dikverdiende 4-0 voorsprong bracht. In de slotfase mocht Sparta nog iets terugdoen alhoewel het hier de hulp kreeg van scheidsrechter van Ekelenburg die allereerst gemakkelijk op de hoogte van de middenlijn Sparta een vrije trap toekende en die vervolgens niet door Sparta werd genomen maar simpelweg aan de voet werd meegenomen en daarmee uiteraard ook de Nieuwerkerkse verdedigers mee verraste. Deze onreglementaire actie ontging de arbiter dus die verder op een goede wedstrijd mag terugkijken. Zondag a.s. (14.00 uur) wacht Nieuwerkerk de uitbeurt bij Spartaan’20 dat na een jaar afwezigheid weer is teruggekeerd op het tweedeklasse niveau.

{loadposition ads}

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter