Dubbel verlies Spartaan’20, nederlaag en twee rode kaarten

0

De bekerwedstrijden van de afgelopen weken beloofden veel goeds, maar de competitiestart van Spartaan’20 draaide uit op een forse teleurstelling. Bij mede promovendus Swift Boys werd een 2-0 nederlaag geleden en dat mocht de Oldegaarde-club zichzelf aanrekenen. Slechte afronding, een gemakzuchtige opvatting en op de cruciale momenten een gebrek aan inzet bij een deel van de ploeg waren de oorzaken voor de nederlaag.

De beginfase van de wedstrijd leek alles nog in het voordeel van Spartaan’20. Men zocht gretig de aanval en veroverde binnen tien minuten vier hoekschoppen. En een fraaie genomen vrije trap van George Tomas werd ternauwernood over de lat getikt door Swift Boys-doelman Van Wieringen. Na ruim een kwartier verzuimde spits Ivanildo Chobin vrij voor het doel de bal binnen te tikken. Spartaan liet de gastheren beter in het spel komen, maar ook in het verdere verloop van de eerste helft bleven de kansen aan Spartaan-zijde komen, na overigens ook een aantal goed uitgespeelde aanvallen. George Tomas, Invanildo Chobin en Gellor Koy faalden in vrije positie voor de keeper. Vijf minuten voor de pauze leidde een ernstige onachtzaamheid in de Spartaan defensie tot een treffer aan de andere kant. De hele Spartaan verdediging stond te slapen bij een snel genomen vrije trap en linkerspits Martina kreeg alle gelegenheid de bal onder de kansloze Ronnie Silvis door te schuiven: 1-0. Tegen de verhouding, dat wel, maar anderzijds liet Swift Boys wel zien dat het feitelijk beter bij de les was dan Spartaan’20.

Na rust bleek al snel dat Spartaan’20 het voor de pauze had laten liggen. Het voetbalde nu meer tegen zichzelf dan de tegenstander en de frustraties over eigen falen namen hand over hand toe. Een kwartier voor tijd bezegelde Swift Boys het Spartaanse lot door een prima uitgespeelde aanval te verzilveren, opnieuw was Martina de doelpuntenmaker. Twee minuten later waren echt alle kansen verkeken voor de Spartanen, toen binnen de minuut zowel Jermaine Camron als George Tomas de rode kaart kregen. Was bij de eerste nog enige twijfel mogelijk omdat Camron voor de bal ging en niet bewust een overtreding maakte, de kaart die Tomas ontving was gewoon stom. De scheidsrechter verzuimde een overtreding tegen hem te bestraffen, waarop hij zich niet kon beheersen en de voorbij lopende tegenstander poojte haakte.

Gek genoeg leken de negen overgebleven Spartanen daarna wel te beseffen dat strijd nodig was. Brian Gödeken kreeg nog een 100% kans, goed gepareerd door de keeper, en ook een inzet van Arjen Vaandrager werd van de doellijn gehaald.

Komende zondag mag Spartaan’20 in haar eerste thuisbeurt proberen de volle winst te behalen tegen het sterke Nieuwerkerk. Met de voetbalkunde zit het wel goed. maar vooral mentaal zal men uit een ander vaatje moeten tappen.

{loadposition ads}

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter