CVV Zwervers wint derby van DCV

0

Na een voorbereiding met veel overwinningen mochten we afgelopen zondag echt voor de punten spelen. Hoewel een goede voorbereiding natuurlijk geen enkele garanties geeft wisten we wel te winnen. Tegen DCV, onze buren uit Krimpen, wonnen we met 3-2.

De wedstrijd was redelijk gelijkopgaand en werd een waar spektakelstuk voor de vele toeschouwers. We zaten zelf direct goed in de wedstrijd. Toch was na een klein kwartier de eerste echte kans voor DCV welke door de DCV-spits direct koeltjes werd binnengekopt: 0-1. Na de achterstand bleven we goed in de wedstrijd en in het volgende kwartier kregen we enkele goede kansen. Nadat een losgelaten bal van de keeper door Jair Dias Santos al bijna kon worden binnen geschoten was het enkele minuten later Danny van Heusden die uit een rebound na een knappe aanval resoluut de 1-1 binnenschoot. Vijf minuten later kregen we twee gevaarlijke spelhervattingen. Op de eerste vrije trap van Wesley Valk kon de inzet nog worden gekeerd door de keeper. De toegekende corner werd na een mooie trap van Jermay de Nijs door Wesley v/d Wal binnen gekopt: 2-1. In de fase tot de rust bleven we de bovenliggende partij en hadden we de voorsprong kunnen uitbreiden. Toch kreeg ook DCV nog een grote mogelijkheid vlak voor rust welke door Aitor Spetter werd gekeerd.

Na rust kon DCV direct druk zetten en hadden we moeite zelf onder de druk uit te voetballen. Hierdoor kwamen we nauwelijks meer voor de goal van DCV en moesten we aan de bak om de voorsprong vast te houden. Dit leverde vooral rommelige en gevaarlijke situaties op in onze 16-meter die gelukkig steeds weer goed afliepen. Eenmaal leek de gelijkmaker een feit maar na een scrimmage en twee reddingen van Aitor Spetter verdween de bal via de paal naast. Na een twintigtal minuten kregen we de rust in ons spel aan de bal weer enigszins terug en konden we toch weer richting doel van DCV gaan. In één van de eerste malen dat we weer bij de goal van DCV kwamen poeierde Jermay de Nijs vanaf twintig meter de 3-1 binnen. Deze mokerslag leek een te grote voor DCV maar na enkele minuten hielp de verder uitstekend fluitende scheidsrechter een handje door wel heel gemakkelijk een tweede gele kaart te geven aan de sterk spelende Joey van Bussel. Hierdoor begon de druk van na de rust weer opnieuw en moesten alle zeilen worden bijgezet om de 3-1 te verdedigen. Toen ook nog eens snel hierna de 3-2 viel nadat een vrije trap door de muur heen ging en hierdoor Aitor verraste leek het spektakelstuk nog een verrassende ontknoping te krijgen. Deze verrassende ontknoping bleef gelukkig uit. Met een stuk meer verdedigende organisatie werd een stevig blok opgetrokken waarmee DCV steeds meer moeite kreeg. Omdat wij met de counters onvoldoende raad wisten en DCV niet meer bij machte was onze verdedigende muur serieus aan te vallen bleef de stand 3-2.

Drie heerlijke punten in ons debuut in de tweede klasse en dit met veel strijd en zeker de eerste helft bij vlagen prima voetbal. Volgende week wacht ons de volgende mooie uitdaging als we “uit” spelen tegen Dilettant.

Opstelling: Aitor Spetter, Joey van Bussel**, Peter Kleinheerenbrink, Ben de Vries, Wesley v/d Wal, Clemens van der Velden, Wesley Valk, Danny van Heusden, Jermay de Nijs, Mo Yildiz (70’ Erik Scholsz), Jair Dias Santos (80’ Semir Golic).

{loadposition ads}

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter