Groeneweg verrast XerxesDZB (zo)

Geschreven door BronL Website Groeneweg op . Geplaatst in 2de Klasse (zo)

Na het teleurstellende resultaat tegen JHR uit Rotterdam moesten de rood-zwarten uit Zevenhuizen het thuis opnemen tegen het hoog geklasseerde Xerxes DZB. Xerxes DZB dat afgelopen seizoen promotie naar de 1ste klasse misliep, zou normaal gesproken tegen promovendus Groeneweg de bovenliggende partij moeten zijn. Helaas voor de blauw witten speelde de wind in Zevenhuizen een enorme rol.

Groeneweg startte de eerste helft met de wind in de rug en profiteerde in de 2e minuut al na een pass van Luuk Schaaf op aanvoerder Maurice Eckhardt. Eckhardt die geen seconde aarzelde lopde de bal over de uitkomende doelman van Staaijeren van Xerxes. 1-0 Groeneweg. Mede dankzij de wind hield Groeneweg hierna niet alleen stand maar had grotendeels ook het betere van het veldspel. Xerxes hield in deze fase knap stand, maar had aan de andere kant ook een grote kans op de gelijkmaker na een schot op lat. In de rebound kon doelman Hoogeveen de bal nog net keren. Vlak voor de rust werd Erwin Hof gewisseld vanwege een blessure. Invaller en A-junior Mario van Dieren maakte hierdoor zijn debuut in de hoofdmacht van de Zevenhuizenaren.

De 2e helft startte slecht voor de rood zwarten, want al na 5 minuten kreeg verdediger Coen Hoogeveen wat makkelijk een gele kaart toebedeeld van de verder goed acterende arbiter. Dezelfde Hoogeveen werd niet veel later van het veld gestuurd na een noodzakelijke overtreding op de behendige vleugelaanvaller van Xerxes, zijn 2e gele kaart betekende rood. Met een man meer en de wind in de rug domineerde Xerxes nu de wedstrijd, maar kon in scorend vermogen geen vuist maken.

Groeneweg hield moedig stand en blokte keer op keer de schoten vanuit de kant van Xerxes. Toch kreeg Groeneweg in deze fase onder alle druk nog een aantal kansen, het tij keerde weer na een uitbraak van JP Hordijk. Een verdediger van Xerxes kon niet anders en trok aan de ‘noodrem’ waardoor ook deze met een rode kaart het veld kon verlaten. Met 10 tegen 10 probeerde Xerxes het nog wel en dit resulteerde bijna in de gelijkmaker, uit een voorzet vanaf de zijkant werd de bal nog maar eens het 16 meter gebied in gegooid. In de rebound kon Xerxes nog 1 maal vrij op doel schieten maar verdediger Rick Willemsen redde met het hoofd. Na 51 minuten spelen floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Een zwaar bevochten overwinning van de club uit Zevenhuizen die hierdoor knap de 4e plaats bezetten in de 2e klasse.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Bespaar nu ook op uw energierekening en verdien geld voor uw vereniging!

Samba-Football.com
Op alle artikelen van VoetbalRotterdam.nl berust auteursrecht. © 2006-2016.

Advertentie

Columns

Op VoetbalRotterdam.nl verschijnen regelmatig Columns. Jan Schoonen en Cor Hulsbus schrijven deze.

Lees meer

Oefenvoetbal

Op zoek naar een oefenwedstrijd? Voetbal Rotterdam helpt u met het koppelen.

Lees meer

Oefenvoetbal

Op zoek naar een oefenwedstrijd? Voetbal Rotterdam helpt u met het koppelen.

Lees meer