‘s-Gravendeel niet verder dan gelijkspel tegen Rockanje

0

Het is ’s-Gravendeel nog niet gelukt om in 2018 winst te pakken in competitieverband. Het zag er wel voortvarend uit in het begin. Al na vijf minuten spelen was het Danilo Alkema die na een vloeiende aanval via de rechterkant de 1-0 voorsprong op het scorebord zette. Dat smaakte naar meer.

De aanvallende bedoelingen waren duidelijk. Bob Krens zag zijn harde uithaal naast gaan en een dwarrelschot van Maurits Kuiper werd ternauwernood door doelman René van der Meiden gekeerd. Door de aanvallende impulsen bij ´s-Gravendeel kon Rockanje mondjesmaat uitbreken. Zo’n uitbraak was na dertien minuten wel effectief. Wat onachtzaamheid bij ’s-Gravendeel en een vleugje buitenspel zorgde er wel voor dat Richard Zebregs de gelijkmaker binnenwerkte. ’s-Gravendeel kon niet anders doen dan ervoor gaan om weer op voorsprong te komen. Maar het stug verdedigende Rockanje kon goed stand houden. En kon zelfs een aantal keren gevaarlijk bij het ’s-Gravendeelse doel komen. Met de 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Met een extra aanvaller bij ’s-Gravendeel, Simon Brand verving Maurits Kuiper, werd getracht om de verdediging van Rockanje te doorbreken. Het lukte niet, vele pogingen werden teniet gedaan.

’s-Gravendeel had ook nog de pech dat tot driemaal toe de paal in de weg stond. Eerst was het kort na rust Junior Calmera die de paal trof en tien minuten daarna Danilo Alkema. Alsof het zo moest zijn, was het nu de eer aan Bob Krens, die met precisie de paal op zijn weg trof. De bal die na terugkaatsen via de paal weer ingebracht werd, werd door Luc Rozendaal naast gekopt.

’s-Gravendeel deed er van alles aan om de ban te breken. Maar de aanvallende acties hadden geen succes. Ook Colin Reening was niet succesvol nadat hij alleen op doelman Van der Meiden afstormde. Een ultieme poging van Junior Calmera ging over. Er werd dan ook niet meer gescoord en het bleef na negentig minuten met wat tijdrekkingstijd 1-1. Een teleurstellende uitslag voor ’s-Graven-deel.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Rozenburg. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:Ricardo Bakker, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Maurits Kuiper (46ste Simon Brand), Leon de Jong, Bob Krens, Jorrit van Driel, Youri Ton (72ste Colin Reening), Danilo Alkema, Junior Calmera

Opstelling Rockanje:René van der Meiden, Romano Vergouwe, Aaron Verboon, Ivana Matala, Cedrik Bruekelman, Richard Zebregs (Samet Bulut), Jeffrey Burger, Sven Groenenboom, Ernest Vermaat, Jelle Zuidema (Stefan de Ruijter), Michael Poldervaart

Arbiter: J.S. Kleinkramer uit Heinenoord

Scoreverloop:

5de 1-0 Danilo Alkema

13de 1-1 Richard Zebregs

Gele kaart:

Michael Poldervaart (Rockanje)

Rockanje pakt punt bij Gravendeel

Door Arie Snoeij

Eindelijk was er weer eens een puntje voor het in dit seizoen moeizaam acterende Rockanje. Uit de uitwedstrijd werd een puntje meegenomen bij Gravendeel. Al na 4 min. opende Gravendeel de score uit eigenlijk de eerste de beste beetje gevaarlijke aanval .De Rockanje supporters dachten gelijk al weer aan een flinke nederlaag in de Hoekse Waard. Maar zie , in de 12e min was het Jeffrey Burger die de stand gelijk trok 1-1 Hierna ontstond er een veldoverwicht voor de thuisploeg maar echt gevaarlijk werd het ( nog ) niet . Op slag van rust leek Rockanje nog even voor een stuntje te zorgen de snelle counter werd echter afgevlagd en de open weg naar doel hoefde niet meer te worden afgelegd. De tweede helft trok de thuisploeg met de wind in de rug furieus ten aanval en restte Rockanje niets anders dan tegen houden. Eindelijk zat er voor Rockanje eens een keer een engeltje op de lat , driemaal raakt Gravendeel het aluminium gescoord werd er echter niet .Rockanje beperkte zich tot verdedigen met zo nu en dan een gevaarlijke counter. Het hard werkende Rockanje kon zo een punt meenemen waar het gezien de overig uitslagen weinig mee opschoot , in ieder geval geeft de uitslag moed voor het vervolg van de competitie.

Gerelateerde Artikelen