Zwaarbevochten overwinning GHVV’13 bij koploper DRL

0

Op een doorweekt veld traden beide promovendus vanuit de 4e klasse aan in Rotterdam. DRL trok meteen het spel naar zich toe en domineerde vanaf het middenveld de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. De afspraken en uitvoering werden in de 1e helft verdedigend door GHVV’13 goed uitgevoerd. DRL wist geen raad met de ruimte die zij kregen in de opbouw en speelde veelvuldig de lange bal met als resultaat dat deze ballen door de wind en het natte veld achter rolden. Echter aan de bal bracht GHVV’13 teweinig in het 1e gedeelte van de 1e helft waardoor de druk constant bleef van DRL.

Door goed keeperswerk van Erwin van Trigt (hij was weer terug van vakantie) kon DRL geen vuist maken om de 1-0 te maken. In de 32e minuut ontving Roy Buisman de bal aan de zijkant en kon zonder aangevallen te worden indribbelen richting de achterlijn en kreeg ook nog eens alle tijd om een strakke voorzet op Robin de Ridder te geven die beheerst de 0-1 inschoot. Net voor rust kreeg Randy de Macker de bal ingespeeld door Jelle Wolters die alleen op de keeper af mocht gaan. In deze 1 op 1 actie frommelde Randy de Macker de 0-2 erin! Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft startte GHVV’13 goed want via een individuele actie van Roy Buisman scoorde hij de 0-3 in de 48e minuut. DRL kwam onder aanvoering van Johan Versluis (ex prof van oa Dordrecht) beter in de wedstrijd. Een paar hachelijke momenten voor de goal van GHVV’13 werden goed gekeerd door Erwin van Trigt. Echter in een tijdbestek van 5 minuten scoorde Johan Versluis eerst vanuit een hard schot buiten de 16 de 1-3 en vanuit een vrije trap haalde hij verwoestend uit voor de 2-3.

DRL ging vervolgens fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. GHVV’13 vergat vervolgens de trekker over te halen naar de 2-4. Na een voorzet van Jelle Wolters nam Danny Poldervaart de bal goed aan in de 16 en legde de bal klaar voor Randy de Macker die vervolgens over schoot. Met wat meer overleg en scherpte had GHVV’13 de score verder uit moeten breiden maar verzuimde dit. Het was billenknijpen tot aan het einde van de wedstrijd, wat misschien niet nodig was geweest, indien GHVV’13 wat zorgvuldiger met de kansen was omgegaan. Met kunst en vliegwerk hield GHVV’13 uiteindelijk de 2-3. Complimenten voor het team.

Al met al een prima overwinning voor GHVV’13 die zich keurig staande houdt op de ranglijst van de 3e klasse D. Volgende week wacht Zinkwegse Boys op locatie Heenvliet.

Gerelateerde Artikelen