Wethouder Visser over kunstgras: ‘Ik heb geen kennis van ook maar enig plan tot bodemsanering’

0

In Rotterdam zijn in de laatste tien jaar geen kunstgrasvelden aangelegd met de vervuilde rubberondergrond die elders in het land is aangetroffen en waarover Zembla woensdagavond berichtte. Wethouder Adriaan Visser nam met die mededeling de eerste ongerustheid weg bij raadslid Jeroen van der Lee van de Partij van de Dieren, die al voor de televisie-uitzending van Zembla het onderwerp op de agenda had geplaatst.

De kans dat in navolging van andere plaatsen ook Rotterdam alsnog voor een enorme bodemsaneringsklus komt te staan is niet uitgesloten omdat er altijd nog kunstgrasvelden bestaan die ouder zijn dan tien jaar. Maar ze zullen pas in kaart worden gebracht als de RIVM advies heeft uitgebracht over de nieuwe onderlaagproblematiek. Niet gezegd is dat bij velden die tien jaar ouder zijn in Rotterdam verkeerde materialen zijn gebruikt.

‘Ik heb geen kennis van ook maar enig plan tot bodemsanering in Rotterdam’, aldus wethouder Visser. ‘Maar mocht er aanleiding toe zijn dan nemen ook wij uiteraard onze maatregelen, want ik deel de zorgen over gezondheid en de milieuschade.’

Eerder was de bovenlaag van de kunstgrasvelden een hot item, ook toen naar aanleiding van een uitzending van Zembla.

Bron: Dagblad010.nl

Gerelateerde Artikelen