Timmers (HBSS): ‘Ik merk dat we elk jaar weer stappen maken’

0

Bij derdeklasser HBSS kunnen ze inmiddels niet meer om hen heen. De fysiek sterke en lange verdediger Vince Timmers (24) trekt achterin de kar bij de Schiedamse formatie van trainer/coach Toon Wolters, zet de lijnen uit en is belangrijk. Zelf blijft de defensieve kracht er vrij nuchter onder ondanks zijn gezonde ambitie. ,,Met HBSS is nacompetitie dit seizoen misschien haalbaar,” zegt de zoon van oud-trainer Cor Timmers.

HBSS kende de voorbije jaren een sportieve opmars. Vanuit de kelder van de vierde klasse opgeklommen is de Schiedamse club inmiddels een gewaardeerde en stabiele derdeklasser geworden. Komende jaargang willen de oranjehemden de volgende stap zetten richting de nacompetitie. Vince Timmers, verdediger en laatste man bij de club, denkt dat het team zeker de potentie heeft om aan deze verwachting te kunnen voldoen. ,,De selectie is afgelopen zomer zowel kwalitatief als in de breedte gegroeid,” geeft de verdediger aan. ,, Dit wordt mijn vierde jaar bij HBSS en ik merk echt dat we elk jaar weer stappen maken. Als dit jaar de bekende puzzelstukjes op de juiste plek vallen, dan is de nacompetitie een realistisch doel.” Kijkt hij vooruit.

Voor Timmers zelf, die in de jeugd ook nog even speelde voor VFC uit Vlaardingen, is het voetbal inmiddels een way of life geworden, mede dankzij zijn vader Cor. ,,Hij was vroeger hoofdtrainer bij HBSS en nu nog is hij iedere wedstrijd aandachtig toeschouwer. Thuis hebben we het vaak over voetbal. Hij is weliswaar kritisch, maar altijd opbouwend naar mij toe is,” zegt de laatste man, die zichzelf kopsterk noemt en een doorzetter is. ,,Tuurlijk zijn we het niet altijd eens, maar hij bedoelt het altijd goed. Hij zorgt er voor dat ik scherp blijf. Daarnaast ouwehoeren we ook veel over onze favoriete club Feyenoord. Voetbal is belangrijk binnen onze familie.”

Bij HBSS werkt de verdediger momenteel samen met trainer Toon Wolters waar in een eerder stadium Marvin Janssen zijn oefenmeester was. ,,Ik vind het beide toptrainers. Echte People managers,” licht Timmers toe. ,,Toch zijn het totaal verschillende types. Toon is meer met het individu bezig om beter te maken. Marvin hamert altijd op teambelang, spirit en eenheid. Maar allebei zijn het motiverende coaches waar ik veel van geleerd heb.”

Ambitie

De ambitie met HBSS is dit seizoen duidelijk: gaan voor de nacompetitie. Maar persoonlijk heeft de kopsterke verdediger ook een gezonde dosis ambitie. ,,Je wilt altijd als voetballer het maximale uit jezelf halen. Ik zou het mooi vinden om mijzelf te meten met een hoger niveau. Ik wil mijn grenzen opzoeken en kijken of ik mij staande kan houden. Het mooiste zou zijn om met HBSS deze stappen te maken want ik heb het hier voorlopig nog uitstekend naar mijn zin en bovendien ligt er nog een grote sportieve uitdaging dit seizoen.”

Klik hier voor meer verhalen in de WaterwegSport.nl Krant.

 

Gerelateerde Artikelen