Speler OMC schopt scheidsrechter Francisca tegen hoofd

28
Scheidsrechter Jester Francisca heeft de wedstrijd tussen OMC en Raamsdonk zondagmiddag na 29 minuten gestaakt.

De scheidsrechter toonde een OMC-speler de rode kaart nadat deze een scheldwoord met een ernstige ziekte riep. Hierna werd Francisca tegen zijn been getrapt.

Daarna werd de scheidsrechter ook nog twee maal tegen zijn hoofd getrapt en besloot hij om het duel te staken.

OMC distantieert zich van het voorval en heeft besloten de speler direct zelf acht wedstrijden te schorsen.

Gerelateerde Artikelen

28 REACTIES

 1. Serieus 8 wedstrijden club bestuur ga u schamen royeren en direct aan knvb melden . De club dissanceerd zich ervan en geeft direct 8 wedstrijden als club zet statement en toon je ballen door direct te royeren

 2. Deze agressie tegen de scheidsrechters krijgen ze er nooit meer uit nog steeds elke week geweld op voetbal velden, maar ik blijf zolang ik het leuk vind gewoon fluiten als ze mij gaan bedreigen of mishandelen is het over en sluiten voor mij.

 3. Deze speler moet door de club en de knvb worden geroyeerd. En de rechter moet hem een taakstraf en een flinke boete opleggen. Nooit meer sporten bij een club.

 4. Gewoon voor het leven schorsen ik ben het zeker niet altijd eens met een scheidsrechter, maar mishandelen of bedreigen nee dat doe je gewoon niet. Die scheidsrechters staan ook in hun vrije tijd te fluiten omdat ze het spelletje leuk vinden, en dan 8 wedstrijden geschorst? Triest.

 5. Pfffff.leren ze het nooit .schandalig en het bestuur mag ook wel diep schamen met 8 wedstrijden .en wat betreft die dader die moet levenslang schorsen boete opleggen.dit heet mishandeling.sjonge sjonge zeg waar gaat dit heen?

 6. Ik heb het toevallig helemaal gezien Henk van der Zanden, je mag nooit aan een scheidrechter komen, dus dat is geen discussie, maar ik heb al eerder gezegd in een andere post dat deze scheidsrechter tegen zichzelf beschermd moet worden en gewoon zijn fluitje moet inleveren of als hij graag wilt fluiten bij Jubal gaan. Om Johan Derksen te citeren: Ik kan je op een briefje geven dat dit bij deze scheidsrechter vaker gaat gebeuren.
  Even een korte samenvatting van de 30 minuten die ik gezien heb (nadat ik voor de wedstrijd van een mij onbekende man, die ook scheidsrechter bleek te zijn, al te horen kreeg dat er bij de scheidsrechters onderling weddenschappen gehouden worden hoeveel kaarten deze man zou gaan geven):
  Wedstrijd begon 10 minuten te laat omdat meneer zijn haar niet goed zat (echt waar dit)
  De aftrap moest 3x overgenomen worden
  Bij een vrije trap was er een kleine worsteling, beetje vasthouden, moest de voorstopper van OMC van bijna 2 meter bij de scheidsrechter komen en kreeg tot 3x toe het commando van deze scheidsrechter “KIJK ME AAN”. Ik denk dat er heel wat spelers, zoals Hans Kraay Jr. hem op dat moment een poffert op zijn neus hadden gegeven 🙂 Op dat moment zei ik al gelijk tegen 2 mensen naast mij: De volgende bal gaat op de stip en ja hoor het gebeurde.
  Vervolgens na de strafschop 3x geel, ik stond eigenlijk te wachten op Frans Bauer met zijn bananentrofee, maar die kwam niet
  In de wedstrijd zelf geen enkele overtreding, beide ploegen heel voorzichtig aan het spelen om geen escalatie te krijgen, totdat de bepaalde speler een bal verkeerd raakt en xxxxxbal gezegd schijnt te hebben. Ik stond op ongeveer 15 meter, ik heb het niet gehoord, maar de scheidsrechter wel en die gaf direct rood. Daarna was er kortsluiting bij de speler, waarna hij hem omver trapte, ik heb niet gezien dat hij tegen zijn hoofd heeft getrapt. Dat laatste is natuurlijk ONTOELAATBAAR EN NIET GOED TE PRATEN, maar voordat zoiets gebeurd, zit er wel een verhaaltje voor en wat ik begrepen heb is het bijna iedere week bij deze scheidsrechter zo……….
  Dus nog even voor de goede orde: ik praat de reactie helemaal niet goed, maar deze scheidsrechter is in staat om binnen 15 minuten bij beide ploegen, de begeleiding en he publiek het bloed onder de nagels te halen…

 7. Andre mee eens het kan ook regelmatig aan een scheidsrechter liggen dat het niet goed gaat.Maar hem neer schoppen auw en dan nog twee maal tegen het hoofd nee als het waar gebeurt is nooit meer op een voetbalveld laten komen .En met deze scheidsrechter zal ook wel door de KNVB een praatje gemaakt gaan worden.Maar laten we het wel eens zijn als dit zo doorgaat houden we steeds minder scheidsrechters over,het zou het beste zijn als deze mensen weer wat dichter bij de spelers zouden staan en over en weer meer respect moeten hebben.Maar we moeten als clubs er alles aan doen om dit te voorkomen spelers moeten weten als ze zo ver gaan dat het afgelopen is.