SC Feyenoord in slotminuten langs SHO

1

In de tweede thuiswedstrijd begon SHO nog met lege handen tegen koploper SC Feyenoord, na twee wedstrijden als enige club in 1B nog zonder puntverlies en zelfs nog zonder tegendoelpunt. Het was de eerste keer dat SHO en de Sportclub in competitieverband tegenover elkaar stonden. Maar de Varkenoorders waren zeker geen onbekenden op de Kikkershoek. Driemaal waren zij in de voorbereiding op een nieuw seizoen te gast, tweemaal won Feyenoord en er was éénmaal winst voor SHO. Er waren ook twee wedstrijden voor de KNVB beker op ons complex. In april 2008 won SHO in de kwartfinale met 6-0, met één rode kaart voor SHO en twee voor Feyenoord, en in de poulefase aan het begin van het seizoen 09/10 werd het 2-2 wat voldoende voor SHO was om door te gaan naar de volgende ronde.

Een aantal jaren geleden besloot men op Varkenoord te kiezen voor de zaterdag als speeldag met als gevolg het seizoen 2013/14 beginnen in de vierde klasse. Het werd met 26 overwinningen appeltje eitje voor de Rotterdammers met de klinkende doelcijfers 156-18! Het erop volgende jaar in de derde klasse ging het wat moeizamer, slechts 21 van de 26 wedstrijden werden in winst omgezet. De productie viel ook ”wat tegen” met 97 gescoorde doelpunten en 20 tegentreffers. Het leverde weer een kampioenschap op met 14 punten voorsprong op nummer twee NSVV. Ook in de tweede klasse was de Sportclub niet te stuiten, de 20 overwinningen bleken aan het einde van de rit goed voor een marge van wederom 14 punten op achtervolger BVCB. En ook nu weer klinkende doelcijfers: 75-23. Vorig seizoen speelde SC Feyenoord ook in 1B en uiteindelijk rangeerde ‘s Gravenzande de kampioensexpres op een zijspoor door met vier punten voorsprong de titel te veroveren. De zegetocht in vier jaar zaterdagvoetbal bracht Feyenoord vrijwel door de hele Hoeksche Waard. Gespeeld werd tegen Goudswaardse Boys, GOZ, Oud-Beijerland, ZBVH en Zinkwegse Boys in de vierde klas. Een stapje hoger trof men FC Binnenmaas, ‘s Gravendeel, NSVV en SSS en in de tweede klas kwamen daar naast FC Binnenmaas ook nog Strijen en Piershil bij. In het dozijn competitiewedstrijden dat de ploeg uit Rotterdam-Zuid op ons eiland speelde werd slechts één nederlaag geleden. In het voorjaar van 2015 won SSS met 4-2. Vorig jaar hoefden de Rotterdammers geen gebruik te maken van de Heinenoordtunnel maar dit seizoen komen zij op bezoek bij SHO en Heinenoord.

Trainer Sander Fakkel kon op een half dozijn spelers geen beroep doen. Larbi el Harouchi (hamstring), Jaimy Wasiman (bovenbeen), Kaj Voskamp (knie), Giovanni Breevaart (schouder), Rowdy Rijsdijk (ziek) en de geschorste Bob Bison bleven allemaal aan de kant. De barbaarse weersomstandigheden waaronder werd afgetrapt had een overduidelijke invloed op de publieke belangstelling. Na de degradatie van SHO uit de hoofdklasse in 2015 waren er niet eerder zo weinig betalende toeschouwers op een thuiswedstrijd in de eerste klasse afgekomen, ondanks de toch aantrekkelijke affiche!

Met licht windvoordeel waren het de gasten die het heft in handen namen. Nadat de gasten twee riante mogelijkheden om zeep hadden geholpen kwamen zij op de grens van het eerste en tweede kwart van deel één eigenlijk uit het niets op voorsprong. Een voorzet van Junior Obiku werd door Shabir Isoufi feilloos verzilverd: 0-1. SHO kon er vrijwel geen enkele gevaarlijke actie tegenover stellen. Er was na ruim een half uur wel een opleving, nadat eerst nog Obiku de lat van Termijns doel had geraakt, kreeg SHO een drietal hoekschoppen op rij te nemen maar de Rotterdamse sluitpost kon het werk aan zijn verdedigers overlaten.

Na de pauze twee onveranderde teams en al na een paar minuten zorgde Angel Queijo voor het eerste schot van SHO kant dat tussen de palen was gemikt. Doelman Van der Burg had er verder geen moeite mee. De hemelsluizen gingen vervolgens nog een keer voluit open maar toen de bui was overgedreven leek SHO iets meer grip op het spel te krijgen. Na bijna een uur spelen torpedeerde Mark Vosselman op iets te hardhandige wijze de opstomende Junior Obiku waardoor scheidsrechter Rembrandt Duindam, bekend van o.m. de rijdende rechter en leidsman bij de nacompetitiewedstrijd Swift-Deltasport die doelpuntloos bleef waardoor SHO promoveerde naar de hoofdklasse, genoodzaakt was de gele kaart te trekken.

Omdat Feyenoord verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien bleef SHO geloven dat een puntendeling mogelijk moest zijn. Na een solo op kracht van William Darjij werd zijn voorzet ternauwernood onderschept, wat de burger toch weer moed gaf. Met de wissels Dylan de Vroed, Jeroen Kokje en Roy Fernandes voor Rohaindrick Hooi, Marvin Lems en Bob Vermunt zorgde trainer Fakkel voor nieuwe impulsen bij de gastheren. Giovanni Klaverweide zag na een schuiver de bal net naast het doel verdwijnen, aan de overzijde moest doelman Michael Termijn, die nog samen met William Darjij in de jeugd bij Feyenoord speelde, tweemaal uitstekend redden bij Rotterdamse mogelijkheden. Net zo onverwacht als de gasten aan de leiding waren gekomen kwam ook SHO weer langszij. Doelman Van der Burg verspeelde knullig de bal aan Kevin Angel Queijo die simpel het leer in het lege doel schoof: 1-1. In de volgende speelminuut ging Darjij binnen de zestien in een duel naar de grond maar de dichtbij staande Duindam liet doorspelen.

Terwijl de klok op het scorebord al enige tijd stil stond kreeg Feyenoord nog een vrije trap te nemen. De scherp aangesneden bal werd door invaller Joris van Eijk in het doel gewerkt: 1-2. Daarmee bleef het ontgoochelde SHO alsnog met lege handen. Het eerste punt wat bijna binnen leek, laat zo nog minimaal een week op zich wachten. De enige pluspunten, voor zover je daar van mag spreken, die voor SHO uit deze wedstrijd te halen zijn, is dat er nu niet binnen tien minuten tegen een achterstand werd aangekeken en dat het fatale tweede doelpunt pas viel in de extra tijd.
De Sportclub komt op 16 december nog een keer naar de Hoeksche Waard voor de wedstrijd tegen Heinenoord. Daarna blijft er nog één blinde vlek in de HW voor Feyenoord over en dat is NBSVV. Maar zoals de kaarten nu liggen gaat het nog wel even duren voordat zij elkaar tegen zullen komen.

SHO: Michael Termijn; Marvin Lems, Robin Winkels, Mark Vosselman, Dennis Groosjohan; Rohaindrick Hooi, Ingmar van Bruggen, Bob Vermunt; Giovanni Klaverweide, William Darjij, Kevin Angel Queijo.

Foto: Frank Dijkman

Gerelateerde Artikelen