’s Gravendeel gelijk tegen Rozenburg

0

Op een druilerig Sportpark De Trekdam deelden de beide ploegen de punten. Er waren achtendertig seconden gespeeld en arbiter Sahan wees al naar de stip. Dit in het nadeel van de thuisspelende vereniging. Positioneel stond het nog niet helemaal goed bij ’s-Gravendeel. En daar profiteerde Rozenburg van. Doelman Ricardo Bakker vloerde een ontsnapte Rozenburg aanvaller waarna Sahan dus een strafschop toekende. Joel da Veiga Martins ontfermde zich over de strafschop en bracht Rozenburg aan de vroege voorsprong. Uiteraard waren er nog genoeg speelminuten voor
’s-Gravendeel om iets aan de achterstand te doen.

Zo kreeg Colin Reening een aardige kans toen hij via Leon de Jong in balbezit kwam. De inzet van Reening werd door doelman Stephan van Asperen gekeerd. Kort hierna Kreeg da Veiga Martins een dot van een kans om de voorsprong voor Rozenburg te vergroten. Nu was Ricardo Bakker hem wel de baas. Het was duidelijk dat ’s-Gravendeel naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. De aanvalslinie bij ’s-Gravendeel ontbeerde wat scherpte en vele kansen werden teniet gedaan. Zo ook een geplaatst balletje van Bob Krens na aangeven van Junior Calmera werd door van Asperen knap uit de hoek gehaald. Zo zochten, met de voorsprong van Rozenburg, beide ploegen de kleedkamer op om van een warm bekertje thee te genieten.

Met droge shirts werd deel twee aangevangen. Heel even zocht Rozenburg de aanval op om wellicht het tweede doelpunt te forceren, maar verder dan het zestienmetergebied kwamen de gasten niet. En ’s-Gravendeel deed wederom uiterste pogingen om de welverdiende gelijkmaker op het scorebord te zetten. Maar net als in de eerste helft stond of van Asperen in de weg of er werd naast en over het doel gemikt. Colin Reening zorgde ervoor dat er blije gezichten bij ’s-Gravendeel kwamen. Want hij verscheen alleen voor van Asperen, maar die was hem de baas. Zodoende geen blije gezichten bij de Seuters helaas. Het aanvalsspel bij ’s-Gravendeel zag er toch bij vlagen fantastisch uit, met knap combinatiespel.

Maar onder andere Perrie Huisman en Danilo Alkema waren net niet fortuinlijk. Het lijkt erop of het bij de wedstrijden tussen ’s-Gravendeel en Rozenburg hoort, de beslissing viel in de slotfase. Want wederom wees arbiter Sahan naar dezelfde penaltystip waar hij in de eerste minuut naar wees, maar nu zeven minuten voor het einde. Nu dus in het voordeel van ’s-Gravendeel. Het was Danilo Alkema die door zijn tegenstander foutief naar de grond gewerkt werd. De strafschop werd door Colin Reening feilloos ingeschoten, 1-1. De uitslag had verder naar het eindsignaal toe, misschien wel verdiend, in het voordeel van ’s-Gravendeel kunnen vallen. Maar net als in de voorgaande edities tussen de twee hardwerkende ploegen bleef de remisestand op het scorebord staan.
Volgende week reist ’s-Gravendeel naar badplaats Rockanje om het daar op te nemen tegen de gelijknamige voetbalvereniging. Aanvang op Sportpark Drenkeling is 14.30 uur.

’s-Gravendeel: Ricardo Bakker, Leon de Jong, Jordy Wetstein, Luc Rozendaal, Wesley de Sterke (80ste Maurits Kuiper), Moreno v/d Geer, Bob Krens (69ste Perrie Huisman), Youri Ton, Colin Reening, Danilo Alkema, Junior Calmera.

Gerelateerde Artikelen