Oud-Beijerland met moeite langs OFB

0
Foto: Frank Dijkman

De overdekte tribune op sportcomplex “Olympia” was deze middag ‘dicht’ bevolkt. De regen had zelfs de echte diehards langs de lijn naar de tribune ‘verbannen’. Een meevaller voor de Smeets Ferry-formatie van trainer Richard Koutstaal was dan ook dat er op kunstgras gespeeld kon worden tegen een matig gestart OFB.

Het jeugdige team van trainer Wouter Zwackhalen had duidelijk geleerd van de eerste twee wedstrijden. Het trok een verdedigingsgordel op en liet de thuisploeg het spel maken. Dat laatste bleek toch minder eenvoudig dan vooraf gedacht. Een mislukte kopbal van Ilyas Edir in de 5e min. uit een corner was het enige wapenfeit. OFB stelde daar in de 8e min. een van richting veranderde vrije trap van Koen Zevenbergen tegenover. Het vele balbezit leverde OSV nauwelijks echte doelkansen op in de eerste helft. In de tweede helft was het wachten op de eerste treffer van de thuisploeg, maar ook een strafschop bracht in de 51e min. niet het gewenste resultaat. Toch viel de treffer wel. Een afstandsschot van Youri van Ruiven kon door OFB-doelman Rick de Bruin slechts worden gekeerd, maar het was David Pieters die in de rebound de bal in de 62e min. in het doel kon glijden: 1-0. De bezoekers bleven zich met hand en tand verdedigen en weigerden de handdoek te gooien. De druk werd echter steeds groter. Het waren vooral de wisselspelers die het verschil maakten en voor meer snelheid in het aanvalsspel van de thuisploeg zorgden. Uit een van die snelle aanvallen was het Rens Burgwal die in de 88e min. met een voorzet op maat Alex Munvaneza met een kopbal kon laten scoren: 2-0. Een minuut later werd de score al verhoogd. Ditmaal was het Ricardo Danning, die met een steekbal Alex Munvaneza voor het doel zette:3-0. Daar bleef het echter bij.

De rustig leidende arbiter Arie Lingen (uit Gouda) trof vanmiddag twee sportieve teams aan, die goed met de moeilijke weersomstandigheden omgingen.

Zaterdag a.s. gaat OSV naar sportpark ‘Van Pallandtpolder’ voor het treffen met Flakkee, dat bij Stellendam verrassend met 1-2 zegevierde. OFB ontvangt op ‘Oeltgen’ Herkingen’55, dat vandaag de thuiswedstrijd tegen Goudswaardse Boys zag worden afgelast. DVV’09, dat de derde overwinning op rij behaalde tegen ZBVH (2-0), treft in Ouddorp ‘koploper’ WFB, dat opnieuw met grote cijfers won, ditmaal bij NTVV (1-5). Melissant boekte haar eerste overwinning bij FIOS (1-2). GOZ, dat thuis met 4-1 won van SNS, gaat op bezoek bij ZBVH.

OSV Oud-Beijerland – OFB 3-0 (0-0): 62. David Pieters 1-0; 88. Alex Munvaneza 2-0; 89. Alex Munvaneza 3-0.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Jock de Burgo, Youri van Ruiven, Ricardo Danning en Franklin Verbeek –– David Pieters, Ilyas Edir en Justin de Lange (80. Patrick Schilperoord) –– Marco van Daalen, John van Tiggelen (72. Rens Burgwal) en Shurnel Francois (70. Alex Munvaneza).

OFB (Oost Flakkeese Boys): Rick de Bruin –– Nicky Florusse, Wilco van de Brink, Koen Zevenbergen en Danny Pieterse –– Floor Matthieu, Frank van der Kuijl (75. Martijn Dorsman), Jon Ketting (70. Gino van der Zant), Jan van der Welle en Christian Lodder –– Tony Hoekstra (80. Rick Hokke).

Gerelateerde Artikelen