Moeizame overwinning Wieldrecht op DJS

0

 

Ook de derde wedstrijd van het seizoen is door Wieldrecht omgezet in winst. Gemakkelijk ging dit echter niet. Trainer den Dunnen startte in dezelfde opstelling als vorige week, met dien verstande dat de afwezige Sadik Sogut werd vervangen door Cees Groeneveld.

Op het natte, maar schitterende Sportpark Spartacus in Middelharnis begon Wieldrecht voortvarend. Dat resulteerde al vrij snel in een kans voor Ferhat Kemaldar, die een voorzet van Daan Vegt bij de tweede paal echter niet wist te verzilveren. De Jonge Spartaan stelde daar een vrije trap van Gerben Prins tegenover, die via de muur naast ging. De aansluitende corner ging gelukkig voor ons voorlangs.

In de 10e minuut schatte Jan Willem van Lente van DJS een diepe bal verkeerd in. Jens van Vugt wist daardoor over de veel te vroeg uitkomende keeper Cas Abbas het doel te vinden, 0 – 1. Een vrije trap wederom van Daan Vegt werd nog gemist door Jens van Vugt, maar kort daarna werd er wel gescoord. Een combinatie opgezet door Ruben Dijkema werd keurig door Jens van Vugt in de loop van Cees Groeneveld meegegeven. Die wist wel raad met de hem geboden kans en bracht de stand op 0 – 2.

Op het goed bespeelbare, maar toch erg stroperige veld, duurde de opbouw van Wieldrecht veel te lang en konden onze buitenspelers geen potten breken. DJS gebruikte veel de lange bal om hun voorwaartsen aan het werk te zetten. Juist daardoor ontstond er een wedstrijd, die veelal op het middenveld werd uitgevochten. De beste kans voor DJS was nog voor Wiljan Driece, die, in buitenspel positie, door kon gaan en met een schot keeper Frank Groeneweg aan het werk zette. Frank loste in eerste instantie, was de rebound van dezelfde Driece even kwijt, maar kon daarna de bal toch in zijn armen klemmen. Kenan Vleesenbeek was met een afstandsschot nog het dichtst bij het doel voor Wieldrecht, maar de bal ging net over de kruising. De ruststand was derhalve 0 – 2.

DJS kwam wat later uit de kleedkamers, maar startte veel feller dan Wieldrecht. Vooral de strijd op het middenveld werd door DJS gewonnen. Jordy Frank en Gerben Prins waren duidelijk de baas over (de dit keer onzichtbare) Ferhat Kemaldar en zijn mede kompanen.

Een verkeerde uittrap van Frank Groeneweg belandde bij Steven Oosthoek op links. Zijn voorzet werd echter door Gerben Prins naast het (lege) doel geschoven. Wieldrecht, waar Terrence Kliphuis de plaats innam van de niet in de wedstrijd zittende Mark van Agteren, maakte toen meer gebruik van de counter. Maar bij de voorzetten van Terrence Kliphuis en Jerremy de Lijster waren de voorwaartsen van Wieldrecht steeds een stap te laat of werd de geboden vrijheid niet goed uitgespeeld.
Echte kansen kreeg DJS ook niet. Zij kregen wel veel corners of konden alleen met afstandsschoten het doel van Wieldrecht bestoken. Daar stond, zoals altijd, keeper Frank Groeneweg, die zijn foutje van eerder in de wedstrijd ruimschoots goed maakte en zijn doel netjes schoon hield.

De stand 0 – 2 bleef ook tot het eindsignaal van scheidsrechter Verhoeven op het scorebord staan en de 3 punten konden derhalve mee de bus in naar Dordrecht.

Volgende week is VVC ’68 uit Halsteren de tegenstander aan de Smitsweg. Kijken of we tegen die ploeg ook de volle winst kunnen behouden.

Gerelateerde Artikelen