Lekkerkerk pakt eerste punten in derde klasse

2

Afgelopen zaterdag stond de 2e thuiswedstrijd in de competitie in de 3e klasse op het programma. Lekkerkerk speelde thuis tegen de het Rotterdamse Leonidas.

Lekkerkerk begon vandaag aan de wedstrijd met een andere doelman, Robin Schiedon, aan de aftrap. Vast doelman Mike van Eesteren was vorige week bij Kethel Spaland geblesseerd geraakt aan zijn rug. In zeer natte omstandigheden, het regende onafgebroken, was het begin van de wedstrijd van beide teams vooral aftastend. Het eerste kwartier leek Leonidas elkaar wat makkelijker te vinden en had Lekkerkerk moeite om de bal langdurig in de ploeg te houden. Na het 1e kwartier kwam de wedstrijd meer in evenwicht, doordat Lekkerkerk er als ploeg heel energie in stopte. Hele grote kansen waren er voor de rust nauwelijks te noteren voor beide doelen. Lekkerkerk was met name heel slordig in de eindpass, waardoor echte kansen niet gecreëerd werden. Voor het doel van Robin Schiedon werd het ook niet echt gevaarlijk. Ook bij de snelle en sterke aanvallers van de Rotterdammers ontbrak de precisie in het spel. De prima keepende Robin Schiedon hoefde niet of nauwelijks in actie te komen. De rust werd dan ook bereikt met 0-0.

Ondanks de goede voornemens van de thuisploeg kregen de bezoekers 2 grote kansen in de eerste minuten na rust. Bij beide kansen in de omschakeling kon Robin Schiedon zich onderscheiden en wist met goeie reddingen zijn doel schoon te houden. Na deze kansen voor de bezoekers kreeg Lekkerkerk meer vat op de bezoekers en zette de deze onder druk. Ondanks de wat mindere wedstrijd van de buitenspelers werden er wel kansen gecreëerd. In de 55e minuut interpreteerde de prima leidende scheidsrechter van dienst een terugspeelbal van een verdediger op zijn keeper als onreglementair. Lekkerkerk kreeg daarom een vrije trap op een meter of 7 schuin naaste het doel. De toegekende vrije trap werd door Pim Molenaar op doel geschoten. Daarbij tikte een verdediger van Leonidas de bal met zijn hand uit het doel. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Een uitgelezen kans voor de thuisploeg om de wedstrijd open te breken. Mike van Gent wist echter de kans niet te verzilveren. Terwijl de keeper naar de linkerhoek ging, belandde de bal op de rechterpaal. Na deze meevaller voor Leonidas, roken zij dat er wellicht een goed resultaat te behalen was in Lekkerkerk. De bezoekers zette aan en drukte de thuisploeg terug. Met nog 20 minuten op de klok ging Lekkerkerk weer op zoek naar de treffer. De moegestreden Mark de Jager werd vervangen door Stan Molemaker, daardoor kon Pim Molenaar doorschuiven naar het middenveld. De druk naar voren werd nog verder opgevoerd. Kansen kwamen daar uit voort voor vooral Martijn de Jong, maar goed keeperswerk van de doelman van Leonidas hield hem van een goal af. In de 80e minuut kwam Pieter Otten spits Nils van Niekerk aflossen. Bij zijn 2e balcontact in de 85e minuut was hij ineens vrij, hij aarzelde niet en klopte de doelman met een fraai schot van ongeveer 20 meter. Zo had Lekkerkerk met hard werken toch de voorsprong te pakken. De resterende tijd probeerde Leonidas nog wel de gelijkmaker te forceren maar keeper Robin Schiedon hield zijn doel schoon tot het eindsignaal. Bij 1 poging had hij daarbij hulp van Pim Molenaar die een ingeschoten bal over het eigen doel kopte. Na 95 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en hield de thuisploeg de punten in Lekkerkerk.

Al met al een zwaar bevochten overwinning die vooral te danken was aan een goede instelling en veel werklust, zonder daarbij heel goed te spelen. Volgende week wacht de 2e derby van het seizoen, uit bij Schoonhoven. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Gerelateerde Artikelen