Hellevoetsluis wint in extremis van SpartaAV

0

Het gaat na 3 wedstrijden nog iets te ver om te spreken van het geluk van de kampioen, maar Hellevoetsluis had tegen Sparta in ieder geval wel het geluk van de koploper. Toen de wedstrijd in de blessuretijd op een 1-1 gelijkspel leek af te stevenen, was het Ken Luyendijk die ineens vrij voor de keeper opdook en de 1-2 binnenschoof.

Het geluk zat ‘m vooral in het late tijdstip van de treffer, maar onverdiend was het zeker niet, als je bedenkt dat Hellevoetsluis promovendus Sparta in de eerste 20 minuten volledig ondersteboven speelde en kans op kans creëerde. Dat het slechts bij de 0-1 van Serkan Yavuzyigitoglu bleef, gescoord al in de 3e minuut, mocht een wonder heten. Na 20 minuten kwam Sparta, spelend op het kunstgras dat voorheen in het stadion van de betaald voetbaltak lag, beter in de wedstrijd en kreeg het ook kansen. Er ontspon zich een leuke, open wedstrijd, die in de 42e minuut plots een andere wending kreeg. Hoewel een aanval van Sparta leek te stranden in de handen van doelman Ribaric was het de scheidsrechter niet ontgaan dat verdediger Sang-A-Jong de Sparta-aanvaller licht vasthield. De uitstekend leidende scheidsrechter meende dat het hier ging om een doorgebroken speler en gaf Sang-A-Jong de rode kaart. De vrije trap leverde niets op, maar Hellevoetsluis moest de hele 2e helft met 10 man zien door te komen.

De als rechterspits gestarte Onur Furuncu werd teruggehaald naar de linksbackpositie en linksback Roeland de Bruijne nam in het centrum de plek in van Sang-A-Jong. Voorin gokte Hellevoetsluis op de snelheid van Serkan Yavuzyigitoglu, gesteund door de sluwe en behendige Ken Luyendijk. Tot ver in de tweede helft bleef Hellevoetsluis betrekkelijk eenvoudig overeind, behoudens veel corners die het tegen kreeg en waar soms hachelijke situatie uit ontstonden voor het doel van Ribaric. Uit één van die afgeslagen corners tikte een Spartaan de rebound binnen, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later was het toch raak en leken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een punt, wat over de hele wedstrijd gezien de verhoudingen het beste weer gaf.  Ondanks de man minder kreeg Hellevoetsluis toch nog goede kansen en toen niemand er meer op rekende wist het de wedstrijd toch nog te winnen.  De rood-witten stuurde bij een vrije trap nog één keer iedereen naar voren, maar de vrije trap van Patrick Struijk werd allerbelabberdst ingebracht, waardoor Sparta, met zoveel mensen van Hellevoetsluis voor de bal, nog één keer de kans kreeg op een counter. De bal werd echter zeer onzuiver naar voren gespeeld, zodat Hellevoetsluis de bal nog 1x in kon brengen, waarbij de Spartanen alweer in voorwaartse richting bewogen en daarbij de geheel vrijstaande Luyendijk over het hoofd zagen. Deze nam de bal aan en schoof ‘m onder de keeper door in het doel (1-2). Met nog enkele seconden te spelen stoof de hele bank van Hellevoetsluis het veld in, wetende dat in extremis de 3 punten alsnog behaald waren. Zodra de aftrap weer was genomen floot de scheidsrechter dan ook voor het einde. Zo bleven de Hellevoeters ook na 3 wedstrijden zonder puntverlies en staan ze nu zelfs alleen aan kop!

Gerelateerde Artikelen