Groot aantal kunstgrasvelden in Rotterdam gereed

27

Rotterdam is een groot aantal kunstgrasvelden rijker. De gemeente Rotterdam heeft in de afgelopen zomer een groot aantal clubs kunnen voorzien van nieuwe velden.

Bij vv Pernis en RVV LMO is het tweede veld omgezet naar kunstgras. In Rotterdam-Kralingen hebben zowel HOV/DJSCR als de amateurs van Excelsior Rotterdam twee nieuwe kunstgrasvelden gekregen. Bij Excelsior werd daarvan één veld vernieuwd.

Bij FC IJsselmonde liggen drie nieuwe kunstgrasvelden en is de accommodatie inmiddels gereed. De kunstgrasvelden lagen er vorig jaar al maar de accommodatie is voor FC IJsselmonde en de HC Feyenoord gereed. Overmaas maakt momenteel nog gebruik van haar eigen velden. De zaterdag vierdeklasser is met de gemeente nog in conclaaf over de verhuizing naar het nieuwe complex.

Iets verderop wordt er momenteel gewerkt aan het nieuwe complex van Feyenoord. De profclub krijgt twee velden op het oude terrein van Hillesluis.

Foto: Ed van der Mooren

Gerelateerde Artikelen

27 REACTIES

  1. Er zullen nog weinig topvoetballers uit rotterdam gaan komen. Op ku(ns)tgras is het een ander spelletje, lijkt meer op zaalvoetbal, maar dan in het groot. Het aantal gewrichtsklachten zal ook flink gaan stijgen. Op echt gras heb je te maken met een ondergrond die mee beweegt. Bij ku(ns)tgras is dat niet het geval. Waar op gras de ondergrond dus een deel van de bewegingen opvangt moet dit op de kwalitatief uitermate teleurstellende vervanger volledig in de gewrichten gebeuren, met alle gevolgen van dien. We hebben hier het beste gras ter wereld, dat ook in vele stadions over die hele wereld ligt, maar we lopen zelf te voetballen op een ondergrond ontwikkeld door een tapijtfabrikant.

  2. Als alle verzorgers/masseurs er nu mee stoppen, omdat het kunstgras meer blessures oplevert, dat gaan de werkgevers het voelen in hun portemonnee. We hebben onze handen vol aan het weer oplappen van spelers en de fysiothrapeut vult zijn zakken, omdat zij wel kunnen declareren.
    Kunstgras…..
    Ik krijg er een kunstkop van.