FC IJsselmonde (za) wint burenruzie van LMO

0

FC IJsselmonde heeft afgelopen zaterdag weer drie punten aan het totaal toegevoegd. Ditmaal werd buurman LMO met 0-5 verslagen. In een slordige wedstrijd hield doelman Koolmees voor de derde keer op rij de nul, terwijl de bezoekers vijfmaal doel troffen aan de zijde van LMO.

In het begin van de wedstrijd leek het geen gemakkelijke wedstrijd te worden voor de Varkenoorders. LMO wist goed druk te zetten en gaf achterin weinig weg. Het elftal van trainer Van Leeuwen moest even zoeken voordat het goed stond. Gelukkig voor IJsselmonde leverde deze fase geen grote kansen op voor de thuisploeg. Pas na 25 minuten kwamen de bezoekers er gevaarlijk uit. Van ’t Hof probeerde de doelman met een boogbal te verschalken, maar de spits raakte de bal verkeerd.

Na een halfuur was het wel raak toen Jonathan Baan na goed doorzetten een panklare voorzet wist af te leveren. Nick van Duuren stond vogelvrij en kopte keurig raak in de verre hoek. Even later kwam IJsselmonde op 0-2. Björn Jeurissen zette prima druk en veroverde de bal op de helft van LMO. Via Baan kwam de bal bij Van ’t Hof die de bal netjes in de verre hoek plaatste. Vlak voor rust had Benjamin Baan de wedstrijd in het slot moeten gooien. Een vloeiende aanval kwam voor de voeten van de ongelukkig spelende spits die in kansrijke positie jammerlijk naast schoot.

In de tweede helft probeerde LMO terug te komen in de wedstrijd. Een corner werd keihard naast gekopt door de laatste man van de thuisploeg. Diezelfde laatste man moest even later ingrijpen toen Baan alleen door kon op de doelman. Zijn overtreding betekende een tweede gele en dus rode kaart voor LMO.

Vlak na de rode kaart betrad Kevin Muanza het veld. De sterke en behendige aanvaller had nog geen minuut nodig om het net te vinden. Muanza brak door op links en rondde alleen voor de doelman koelbloedig af, 0-3. Niet veel later kogelde Michel van ’t Hof zijn tweede van de middag binnen. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en IJsselmonde verslapte wat. De bezoekers wisten de overtalsituatie te weinig uit te buiten. LMO probeerde aan de andere kant nog wel een eretreffer te maken, maar het zat er op deze kletsnatte zaterdagmiddag niet in voor de thuisploeg. De verdediging van FC IJsselmonde, met de knokige Wilting als uitblinker, gaf geen krimp.

Het slotakkoord was voor Van ’t Hof. De prima spelende spits wilde voorgeven, maar zag zijn inzet via een carambole in het doel verdwijnen. De hattrick voor de grote aanvaller was een mooie afsluiter van deze middag. Nu wacht voor FC IJsselmonde het thuisduel tegen CKC.

Gerelateerde Artikelen