FC IJsselmonde te sterk voor BZC/Zuiderpark

0

FC IJsselmonde moest vandaag aantreden tegen “angstgegner” BZC/Zuiderpark. Een elftal dat het FC IJsselmonde altijd lastig wist te maken in het verleden. Trainer Rinus Schrijver had voorafgaande aan de wedstijd gevraagd gedisciplineerd, geconcentreerd en naar de eigen mogelijkheden te spelen.

Dit ging de eerste 20 minuten helemaal niet. Na een aftastend begin wist BZC/Zuiderpark, dat overigens de gehele wedstrijd de lange bal speelde, in de vijfde minuut de score te openen. Een lange bal van achteruit werd door de verdediging van FC IJsselmonde verkeerd beoordeeld en de snelle spits van BZC benutte dit presentje en scoorde de 0-1. FC IJsselmonde wist hier weinig tegenover te stellen door de vroege druk die BZC zette. Tot aan de 19e minuut was FC IJsselmonde zichzelf niet, totdat Rhodany Fabies een vrije schop net over getikt zag worden door de goed keepende doelman van BZC.

Dit bleek voor FC IJsselmonde het sein om de tegenstander bij de strot te grijpen. In de 23e minuut kwam de bal op rechts terecht bij Rhoady Fabies die een geode voorzet afleverde, die door Robin Pauptit direct werd gepromoveerd tot een doelpunt. Op dat moment de juiste verhouding in de wedstrijd. In de 25e minuut zag de goed spelende Mo Bensadik de keeper iets te ver voor zijn doel staan, maar de prima lob ging net over. In de 26e minuut wist de keeper van BZC een prima inzet van Karim Messaoui te keren en zijn team te behoeden voor een achterstand.

Het spelbeeld was totaal gekeerd en het was FC IJsselmonde dat de klok sloeg en het team voetbal eindelijk naar haar mogelijkheden. In de 37e minuut een goede steekbal op Robin Pauptit die alleen op de keeper afgaat. De uitstekende keeper redt zijn team om de bal te pakken. In de 40e minuut werd Mohamed Oumanssour(tactisch) gewisseld voor Dylan Veesaert. Vlak voor rust gaat Mo Bensadik aan de rechterkant door en legt de bal prima terug op Robin Pauptit, die zonder nadenken hard uithaalde. Het aluminium stond een doelpunt in de weg. Met de 1-1 stand werd de rust bereikt.

Na de rust een zelfde speelbeeld een aanvallend FC IJsselmonde en een verdedigend BZC. In de 53e minuut kwam BZC vanuit de rechterkant goed door en de doelman van FC IJsselmonde –Mark van Es – moest handelend optreden om zijn team voor een achterstand te behoeden. In de 60e minuut een goede aanval van FC IJsselmonde over de rechterkant waar Mo Bensadik in stelling werd gebracht door Rhoandy Fabies. Op het moment dat Bensadik uit wilde halen, werd hij al dan niet onreglementair gestopt door de verdediger van BZC. De bal ging op de stip en Robin Pauptit plaatste zich achter de bal en benutte de strafschop onberispelijk.

Hierna brak een zwakke fase van FC IJsselmonde aan, of juist een goede van BZC en de 2-2 hing eerder in de lucht dan een 3-1. Mark van Es moest zijn team behoeden voor de gelijkmaker. Ook hierna bleek FC IJsselmonde nog niet echt bij de les en het was dat de linkerspits de bal niet bij zijn volledig vrijstaande medespeler aan de rechterkant kon krijgen, anders had de 2-2 een feit geweest. Toch pakte FC IJsselmonde het spel weer op en drukte BZC achteruit. In de 89e minuut werd Dylan Vesaert aan de linkerkant weggestuurd en liep hij op snelheid het 16 meter gebied in. Hij schoot op doel en de bal caramboleerde via de keeper naar de vrijstaande Karim Messaoui, die met deze situatie wel raad wist en de wedstrijd definitief op slot gooide. 3-1

Al met al een terecht overwinning die met veel moeite tot stand komt, tegen een altijd lastige tegenstander.

Gerelateerde Artikelen