DVO’32 wint derby van HBSS

0
DVO 32, HBSS, Schiedam, vierde klasse F

Vandaag op sportpark Harga de wedstrijd van het Schiedamse HBSS tegen het Vlaardingse DVO’32. Een regioderby zogezegd. In aanloop naar dit treffen wonnen de Vlaardingers in Rotterdam voor de Voetbal Rijnmond Cup met 6-2 van 4e klasser sv. Ommoord, afgelopen dinsdag daar waar Floreant-HBSS niet doorging.

Op het kunstgrasveld was na 90 minuten DVO’32 de terechte winnaar, de Vlaardingers waren zeker in het 2e bedrijf heer en meester en er viel dan ook niks af te dingen op de zege. Al na 10 minuten hadden de mannen van trainer coach Ben Hoogwerf op voorsprong kunnen staan. Helaas was de kopbal van spits Mark Zomervrucht binnen het bereik van de HBSS keeper, die zijn vingertoppen erachter kreeg. Daarna ging het leder nog een keer vlak voorlangs de Schiedamse goal. Een voortvarend begin voor DVO’32, wat na een goed kwartier een flinke domper te verwerken kreeg toen spits Mark Zomervrucht er met een mogelijk flinke knieblessure af moest (onderzoek komende week zal meer duidelijkheid moeten verschaffen). Niko v Meijeren verving de onfortuinlijke center. In de counter was daarna HBSS zeer gevaarlijk, maar keeper Ruben Verboon was de reddende engel in een 1 op 1 met een Schiedamse aanvaller. Zodoende was er voor de toeschouwers wel het een en ander te genieten. DVO ging echter wel met een 0-1 voorsprong naar de kleedkamer voor een bakkie thee. Dit nadat een kopbal uit een corner van Herve Makuka nog van de lijn werd gehaald en de rebound van een meter of 25 van Diego Remondo Gomez van zo’n schoonheid was dat de doelwachter van HBSS er geen antwoord op had.

De afstandspegel sloeg in als een bom en de Vlaardingse ploeg stond voor. De 2e helft was goed en wel begonnen of DVO zat op rozen, een aanval uit het boekje met de voorzet van Mark Verkade, het terugleggen van Gert Jan van der Veen en de uithaal van aanvoerder Walter Zomervrucht betekende de 0-2. De 0-3 was de omgekeerde weg, Walter Zomervrucht’s pass werd gemist door de HBSS verdediger en Gert Jan van der Veen prikte alweer zijn 4e competitie treffer erin. End of story voor HBSS en de beslissing. Een terechte zege voor de Vlaardingse ploeg, welke zeer zeker op voetballend gebied veruit de meerdere was van de Schiedammers. DVO’32 ging vandaag ook internationaal, want in de 2e helft maakte de Belgische middenvelder Soren Neirijnck, die overkwam van Victoria’04 (Zon), zijn debuut voor de zwart witte equipe. Voorwaar is het begin van het seizoen toch wel weer hoopgevend met het behalen van de knock out fase van de district beker na de poulewinst, het behalen van de 2e ronde Voetbal Rijnmond Cup na de winst 2-6 op sv.Ommoord en na vandaag de goede overwinning op HBSS. Volgende week komt Excelsior R’dam naar de marathonweg en gaat DVO natuurlijk weer voor de 3 punten. Dus voor nu gegroet en tot volgende week.

DVO’32: Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Herve Makuka, Thomas de Man, Diego Remondo Gomez, Walter Zomervrucht, Nico Huijer (67e Soren Neirijnck), Gert Jan van der Veen, Mark Zomervrucht (20e Niko v Meijeren), Tim Kievit (78e Reinier van der Veen).

Foto: VKSportphoto.com (LINK)

Gerelateerde Artikelen