Aangeslagen Charlois (zo) onderuit bij Virtus

0

In de derde klasse D trad Charlois aan bij het Brabantse Virtus in Zevenbergen. Nog nimmer kwamen de verenigingen tegen elkaar uit in zowel competitie of vriendschappelijk verband. Charlois eindigde de wedstrijd met acht spelers en delfde het onderspit met 2-1.

Deze wedstrijd zal niet gauw vergeten worden. Scheidsrechter Hermans uit Ooltgensplaat eiste de hoofdrol voor zich op. In deze sportieve wedstrijd (vriend en vijand o.a. bestuur en spelers beaamden dit) vond hij het nodig om een grote hoeveelheid gele kaarten te tonen aan voornamelijk Charlois, waarvan drie spelers binnen vijf seconden de tweede ontvingen en gelijk konden gaan douchen. Ook spelers van de thuisclub ontvingen geel om niets. Na vijfentwintig minuten spelen eiste hij de eerdergenoemde hoofdrol op, nadat beide teams aan elkaar gewaagd waren en een heerlijke ‘pot’ voetbal op de mat legden. Odair Delgado beging een overtreding en kreeg pardoes geel. Na een ‘dank je wel’ kon hij binnen vijf seconden vertrekken met twee maal geel. Charlois met tien spelers verder, maar haalde ongeschonden de rust.

BOEKHOUDER

Charlois kwam met tien spelers goed uit de kleedkamer en na vijf minuten was het aanvoerder Jeffrey Pols die zijn team op een fraaie 0-1 voorsprong zette. Hierna kon de leidsman zijn administratie verder uitbreiden. Steven De Miranda en Pols ontvingen ook beiden binnen luttele seconden twee maal geel en konden vertrekken. Een hoongelach viel de arbiter ten deel van alle aanwezige toeschouwers. De thuisclub kreeg eerst nog een penalty cadeau voordat De Miranda en Pols moesten vertrekken. Een bal werd in een mêlee van spelers tegen een hand aangeschoten van een Charlois verdediger. Hermans wees naar de stip en aanvoerder Michael Oomen bleef kalm en zorgde voor de gelijkmaker. Nadat Charlois met acht spelers de wedstrijd moesten uitspelen bracht Juanito Hoffman Charlois bijna in vervoering. Zijn boogbal over keeper Rick Luykx vanaf vijfentwintig meter zorgde dat Charlois met een punt verdiend naar de Oldegaarde terug zouden gaan. De lat bezorgde Charlois echter een kater. Moe en dapper gestreden moest Charlois toch haar derde nederlaag erkennen en konden de tranen met moeite bedwingen om zo’n nederlaag te moeten ondergaan. Na afloop was assistent-trainer Aad Broekhuizen natuurlijk niet blij, maar was toch de rust zelve: „Dit is natuurlijk onverdiend. De spelers hebben een geweldig karakter getoond. In sommige delen van de wedstrijd had Virtus totaal geen vat op ons, ondanks, dat wij met minder spelers speelden. Het vervelende is natuurlijk, dat er zondag door zo’n man gelijk drie spelers geschorst zijn. Dat is erg en waardeloos. Een punt hadden wij zeker verdiend vandaag, maar dit was vechten tegen de bierkaai”.

Virtus-sv Charlois   2-1  (0-0). 50. Jeffrey Pols 0-1, 78. Michael Oomen 1-1 (strafschop), 85. Thom van Santbergen 2-1.

Virtus: Luykx, Tak, Van den Bosch, Oomen, Ok, Kucuk, Boelens, Van Santbergen, Heeren (60. Kwaaijtaal), Samler (56. Klok), Reniers.

Charlois: Fortes, De Miranda, Congalves, Pols, Kakiailatu, Hoffman, Ayvaz (81. Ekici), Delgado, Wezer, Schmidt, Van den Hoed (31. El Ouazizi).

Scheidsrechter: H. Hermans.

Bijzonderheden: In deze sportieve wedstrijd trok scheidsrechter Hermans ontelbare gele kaarten. Voor Virtus o.a. Ok en Kwaaijtaal en bij Charlois waren met twee maal geel Pols, De Miranda en Delgado de klos.

Gerelateerde Artikelen