Kozakken Boys en SteDoCo spelen om EM-Cup

0

Net als vorig seizoen slaagde Kozakken Boys er in om de finale van de EM Cup te bereiken. Na de gewonnen finale tegen LRC Leerdam (na strafschoppen) volgt komende zaterdag op het terrein van Unitas het treffen met de Hoornaarse hoofdklasser SteDoCo.

Hoewel trainer Danny Buijs de finale liever vorig seizoen al had gespeeld, gaat zijn ploeg er naar zijn zeggen alles aan doen om de tweede cup op rij te winnen. “Aan de EM Cup zit voor de club net als vorig jaar natuurlijk een mooie prijs verbonden. We nemen de finale dan ook hartstikke serieus en zullen met een zo sterk mogelijk elftal voor de dag komen”, blikt hij alvast voorzichtig vooruit.

Verwachtingspatroon

De finale bereikte Kozakken Boys op papier relatief eenvoudig. Van Nivo Sparta werd in de groepsfase weliswaar nog verloren, maar daarna waren onder meer Woudrichem (8-0), DSC (9-1), SVW (10-0) en WNC (3-0) stuk voor stuk niet opgewassen tegen de tweededivisionist. “Maar, met alle respect, je mag ook van ons ook wel verwachten dat wij de finale halen. Kijkend naar het niveau van de andere deelnemende regioploegen weet je dat er verschil zit in de selecties”, meent Buijs.

Metamorfose

“Toch hebben we het in de voorbije jaren ook lang niet altijd makkelijk gehad met lager spelende ploegen dan wij.”

Waar Kozakken Boys dus als de favoriet zal worden gezien, is de oefenmeester er vooraf zeker nog niet gerust op. “SteDoCo heeft ten opzichte van vorig seizoen een aardige metamorfose ondergaan. Daarbij komt dat ze alweer even uit de negatieve spiraal zijn. De hoofden zijn er geleegd en ze zullen wat willen laten zien tegen ons. Met spelers ga ik geen risico’s nemen, maar we willen graag winnen.”

Gratis toegang

De eindstrijd tussen Kozakken Boys en SteDoCo wordt zaterdag 12 augustus gespeeld op het complex van GVV Unitas in Gorinchem. De aanvang is 14:30 uur en de toegang is gratis. Vanaf 11:30 uur speelt zondageersteklasser Unitas een voorwedstrijd tegen Zuidvogels.

Klik hier voor het gehele oefenprogramma.

Gerelateerde Artikelen
DELEN