Sparta ondanks achterstand ruim langs SSS

0

Sparta Rotterdam heeft het eerste oefenduel van het seizoen gewonnen. De Rotterdammers keken in de eerste helft lang tegen een achterstand aan, maar scoorden in de tweede helft makkelijk tegen Tweede Klasser SSS: 1-8.

In eerste instantie leek het er allerminst op dat Sparta een makkelijke avond tegemoet ging. Pastoor startte met Verrips, Saksela, Floranus, Dougall, Vriends, Van Drongelen, Alhaft, Sanusi, Pogba, Spierings en Goodwin. Zij zagen hoe SSS al na zeven minuten op voorsprong kwam. Een van de spaarzame momenten voor het Spartaanse doel werd afgemaakt. Sparta kreeg in het eerste bedrijf veel kansen, maar wist deze niet af te maken. Halverwege de eerste helft viel tot overmaat van ramp ook nog Janne Saksela geblesseerd uit. Vlak voor rust maakte Matthias Pogba wel de 1-1.

Alex Pastoor startte de tweede helft met een heel ander elftal. Verrips, Dumfries, Breuer, Harroui, Oosterlen, Duarte, Van Moorsel, Dijkstra, Verhaar, Ache en Brogno mochten proberen een overwinning over de streep te trekken. Deze spelers bleken een stuk doeltreffender. Binnen een kwartier was de score uitgebreid naar 1-4. Doelpuntenmakers waren Ragnar Ache (2x) en Paco van Moorsel. Een tijdje werd niet gescoord, maar in de slotfase liepen de Rotterdammers alsnog uit naar 1-8. Ache maakte zijn derde en de andere doelpunten werden gemaakt door Deroy Duarte, Thomas Verhaar en Loris Brogno.

Sparta vervolgt de voorbereiding op 8 juli. De ploeg van Pastoor gaat dan op bezoek bij PPSC.

Foto: Mischa Keemink

Gerelateerde Artikelen