Sonny Lansmans: ‘Ik heb dertig goals beloofd’

0

sonnySonny Lansmans is momenteel de topscorer van de regio Rotterdam. De spits scoorde afgelopen weekend zeven keer tegen Goudswaardse Boys en staat in zeven wedstrijden momenteel al op 16 goals. Lansman verkeert dus duidelijk in grote vorm. „Hij gaat inderdaad lekker! Als je zestien keer scoort in zeven wedstrijden kan je ook niets anders stellen,’’ opende Lansmans.


De carrière van Lansmans leek een successtory te worden. Al op jonge leeftijd werd de spits door diverse profclubs begeert maar kwam het niet tot een overstap. Nadat Lansmans vader werd van een dochter vergat hij zijn droom om prof te worden en ging op amateurniveau voetballen. Bij zijn club Spartaan’20 wist de spits zich in de kijker te spelen van Zwart-Wit’28. Dit werd een redelijk succes. Onder de toenmalige trainer Jan Everse wist Lansmans veelvuldig het net te vinden. De wedstrijd tegen Ijsselmeervogels verpestte echter een hoop. „Everse zou me meenemen naar zijn nieuwe club. Ik deelde in de wedstrijd tegen Ijsselmeervogels een kopstoot uit en toen belandde ik op een zijspoor.’’

Na drie jaar te zijn gestopt, en zijn zaligheid te hebben gegooid in het leven als DJ, haalde vriend Ferry Seton Lansmans over om naar Neptunus te komen. Dit werd geen al te groot succes maar nadat Seton overstapte naar Vlotbrug volgde Lansman in zijn kielzog. „Ferry Seton en Rene Rabelink hebben me op het laatste moment overgehaald om naar Vlotbrug te komen. Ik wilde eigenlijk bij Neptunus blijven maar wilde aan de andere kant iedere week spelen.’’

Voorlopig is zijn overgang naar de vierdeklasser wel een groot succes. Iedere wedstrijd prijkt de naam Lansman in de media en met een gemiddelde van meer dan twee goals lijkt Lansmans op weg naar een groot aantal doelpunten. Persoonlijk draait het dus goed maar ook het team speelt momenteel erg sterk. „De kracht is dat we veel spelers hebben die hoger hebben gespeeld. Tevens hebben we gewoon een goede mix met goede voetballers en harde werkers. Verdedigend waren we nog wel eens zwak maar dit gaat ook steeds beter.’’

Volgens de verwachtingen zou Vlotbrug bovenin meedraaien. Ook Lansmans had niet anders verwacht. Een kampioenschap en dertig goals moeten zijn seizoen compleet maken. „Ik ben naar Vlotbrug gekomen om kampioen te worden. Net als me andere maten, nemen we met minder geen genoegen. We zullen wel scherp moeten blijven want iedereen is erop gebrand om van ons te winnen.’’Scherp is Lansmans zelf zeker wel. „Ik heb van te voren dertig goals beloofd dus ik lig aardig op koers. Ik loop nu op ongeveer een gemiddelde van twee goals per wedstrijd en er zijn nog vijftien wedstrijden te gaan. Het gaat goed maar we zien wel waar het schip strandt,’’ sloot Lansmans af.

{loadposition ads}

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER